Nieuws/Vrouw
1921564
Vrouw

Rachelle wist niet dat ze zwanger was

Rachelle

Rachelle

Zes dagen nadat Rachelle (25) een positieve zwangerschapstest had, moest ze met spoed naar het ziekenhuis wegens hevige buikkrampen.

Rachelle

Rachelle

Op dat moment dacht ze rond de 20 weken zwanger te zijn. Maar niets bleek minder waar: aangekomen in het ziekenhuis mocht ze direct bevallen. Inmiddels is ze de trotse moeder van Wouter (2). "Ik heb tijdens mijn zwangerschap alcohol gedronken en ben ik alles blijven eten."

"We hadden het nog aan niemand verteld dat ik zwanger was. Daar wilden we mee wachten tot we wisten hoe ver ik was en of het kindje gezond was. Na de positieve test hadden we een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog om daarachter te komen. Maar die afspraak is er niet van gekomen; toen was ik al bevallen."

Hartoperatie

Rachelle had niets in de gaten, maar deed een zwangerschapstest op aandringen van haar vriend. "Ik was op dat moment herstellende van een hartoperatie die ik een jaar daarvoor in 2014 had ondergaan. Na die operatie moest ik aankomen tot een gezond gewicht. Ik was heel blij dat ik steeds weer een kilo aankwam, maar na een tijd zei mijn vriend dat mijn buik boller ging staan. Ik legde nooit de connectie met een zwangerschap."

Wegens de hartoperatie mocht Rachelle zelf geen anticonceptie gebruiken. Wel gebruikte het stel altijd een condoom. "Ik ben mijn hele zwangerschap ongesteld geworden. De ene maand wat meer dan de ander, maar gezien mijn gezondheid was dat niet anders dan normaal."

Lees het hele artikel op VROUW.nl: „We hadden nog helemaal geen kinderkamer en wisten eigenlijk niets van baby’s af.”