Nieuws/Vrouw
1925784
Vrouw

’Lieve Dotan: Je was een beetje dom, maar nu is het klaar’

VROUW-journalist Marjolein Hurkmans richt zich in een open brief tot Dotan. ’’Om met onze koningin te spreken: ‘je was een beetje dom’. Maar ik vind ook dat we de dingen wel een beetje in perspectief moeten blijven zien.’’

Lieve Dotan,

Je kwam schokkend vaak voorbij op mijn tijdlijn de laatste dagen.Het verhaal over jouw teloorgang, kreeg ik van meerdere kanten. Ik las het, natuurlijk las ik het. En ik las ook de tweets en de vileine commentaren, ik las de verontwaardiging en zag de grappig bedoelde foto’s en filmpjes.

Humor jongens, iemand is bezig kopje onder te gaan. Wat fijn dat we ons daar met z’n allen zo vrolijk over kunnen maken.

Had ie z’n kop maar niet boven het maaiveld moeten uitsteken. Dat vraagt erom, om eraf gemaaid te worden. En dat doen wij graag, wij mensen. Een ander de grond inboren, ons verkneukelen om de harde val van iemand die meer bereikt heeft dan wij, sneue individuutjes waarvan niemand de naam kent en die nooit iets hebben gepresteerd wat noemenswaardig is. Wij mensen wentelen ons maar al te graag in andermans leed. Alsof we zelf nooit iets stoms hebben gedaan. En hoe hoger de boom, hoe harder de klap als we hem met z’n allen hebben omgezaagd.

Ik ga niet goedpraten wat je hebt gedaan. Om met onze koningin te spreken: ‘je was een beetje dom’. Maar ik vind ook dat we de dingen wel een beetje in perspectief moeten blijven zien. Jouw ‘trollenleger’, zoals het in de media wordt genoemd, is nou niet bepaald een unicum.

De hele open brief lees je op VROUW.nl.