Vrouw/VROUW magazine
1927064143
VROUW magazine

VROUW magazine

Zo makkelijk maak je je eigen kapsalon

Een overheerlijke kapsalon.

Een overheerlijke kapsalon.

Culi-expert Marjolein: „Ik hou van bandjes kijken en ben blij dat dat eindelijk weer kan. Op een mooie zomeravond lekker naar openluchttheater Caprera in Bloemendaal, bijvoorbeeld. Of naar een optreden van mijn dochter Madelief met haar bandje Yes Miss No Miss. Ik ben zo blij dat we weer mogen!” Wat je ook gaat doen, met dit makkelijke recept kun je je eigen kapsalon maken voor een goede bodem.

Een overheerlijke kapsalon.

Een overheerlijke kapsalon.

Benodigdheden om kapsalon te maken

(voor 4 personen)

  • 850 g aardappelen, vastkokend
  • 20 g cajunkruiden
  • 30 ml koolzaadolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kipfilet
  • 15 g kipkruiden
  • 15 g sojasaus
  • 10 g ketjap manis
  • 8 plakjes cheddar

Voor de garnering voor de kapsalon

  • Knoflook- of sambalsaus
  • Sla
  • Tomaat
  • Ui
  • Komkommer

Bereidingswijze kapsalon

Stap 1

Verwarm de oven voor op 250 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes of plakken. Doe er de cajunkruiden en de helft van de olie bij. Meng goed. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Verdeel er de aardappelblokjes over en dek af met aluminiumfolie.

Stap 2

Bak 35 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven tot de aardappelen gaar zijn. Haal de folie weg en laat nog eens 5 minuten bakken, totdat de aardappelen goudbruin zijn.

Stap 3

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kip in stukken en meng met de ui, knoflook, kipkruiden, rest van de olie, sojasaus en ketjap manis. Bak de kip goudbruin.

Stap 4

Verdeel deze over de aardappelen. Leg er de plakken cheddar op en zet nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Kapsalon serveren

Serveer met knoflook- of sambalsaus, blaadjes sla, plakjes tomaat, uiringen en plakjes komkommer.

Meer zelf maken?

Nog meer recepten proberen? Broodje wereldburger is ook heerlijk om te proberen! Liever iets vegetarisch? Maak dan deze kimichidog, broodje hotdog, maar dan net even anders.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.