Vrouw/Praat Mee
1930145644
Praat Mee

Praat mee

Is het terecht dat vrouwen meer betalen voor de kapper?

Vrouwen betalen voor een knipbeurt bij de kapper vaak meer dan mannen. Winnie Hänschen (33) uit Hoofddorp is het daar niet mee eens en spande een discriminatiezaak aan tegen kappers Toni & Guy en Cosmo Styling.

Winnie zegt dat kappers zich schuldig maken aan discriminatie op basis van geslacht. ’Waarom betalen mannen minder dan vrouwen bij de kapper?’, vraagt ze zich af. Volgens Winnie is de kapper in een kwartier al klaar met haar kapsel. Winnie wil geen poespas, gewoon knippen en klaar.

Hopelijk meer mannelijke klanten

Maar dat is (voor vrouwen) bij Toni & Guy niet mogelijk. Daar lopen de dames met geföhnd en gepolijst haar de deur uit. „Wij gaan voor luxe”, vertelt Gaby Vernooij, manager van het Toni & Guy pand in Kranendonk, tijdens de rechtszaak.

En: mannen betalen in een aantal filialen van de kapperszaak ook minder omdat het bedrijf op die manier meer mannelijke clientèle hoopt te krijgen.

Pink tax

Kapsalons zijn niet de enige zaken die bewust hogere prijzen hanteren voor vrouwen. Bijvoorbeeld ook scheermesjes, kleding en huid- en haarproducten zijn doorgaans duurder – dat wordt ook wel de ’pink tax’ genoemd.

Vrouwenproducten kosten gemiddeld 7 procent meer, ook al is het precies hetzelfde product als de mannelijke variant, maar de prijs kan ook stukken hoger uitvallen. Mannen hebben er simpelweg het geld niet voor over.

Praat mee

Merk jij dat je meer betaalt voor je een knipbeurt dan bijvoorbeeld je man? En vind je het prima om meer te betalen of zouden van jou de prijzen overal gelijk mogen zijn? Praat mee op onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.