Vrouw/Praat Mee
1932118742
Praat Mee

Praat mee

Met hoeveel mensen tik jij een eitje?

De tafel is gedekt, de eitjes gekookt en de croissantjes staan in de oven. Vrolijk Pasen! Was dat in andere jaren nog iets dat je riep tot een tafel vol mensen in vrolijke pastels; met de coronapandemie in het achterhoofd, moeten we ook Pasen dit jaar van onze regering vieren met hooguit één gast.

Meerdere uitwonende kinderen? Jammer dan. Het moment van de waarheid: wie van je kinderen is je echt het liefst? En hebben die kinderen partners of wilde je eigenlijk, net als andere jaren, ook oma en opa uitnodigen? Tja, dat mag dus niet. Want we worden nou eenmaal nog steeds geconfronteerd met stijgende cijfers op het coronadashboard. En alles, zo vindt men in Den Haag en bij het RIVM, moet wijken voor het bedwingen van de pandemie.

Maar houden we ons ook aan dat dringende advies? Nee dus. Er komt steeds minder draagvlak voor het naleven van de coronamaatregelen. „Doe toch de terrassen open,” verzuchtte burgemeester Halsema gisteren nog bij Beau. „Want bij mooi weer overstromen de parken en niemand houdt afstand.” En uit een onderzoek van RTV Drenthe blijkt dat nog maar 1/3 van de bevolking bereid is tot het beperken van de visite tot slechts een persoon. De meerderheid van de mensen zit morgen dus gewoon met een lekkere grote groep aan de brunchtafel. En aangezien die tafels meestal niet meterslang zijn, zal het met die anderhalve meter ook wel niks worden.

Tja... En nou maar hopen dat de cijfers volgende week niet opnieuw de pan uitrijzen. Het zou toch jammer zijn als de horeca, musea, attractieparken en dierentuinen gesloten moeten blijven omdat wij zo nodig met z’n allen een eitje willen tikken. Of denk jij dat het allemaal wel losloopt?

Praat mee op onze facebookpagina: met hoeveel mensen zit jij dit weekend aan de paasbrunch? En vind jij het oké als mensen, ondanks het dringende advies, toch bezoek ontvangen of ben jij voorstander van het strikt naleven van de regels zodat het land snel weer helemaal open kan?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S