Nieuws/Vrouw
193318693
Vrouw

De leukste uitjes van deze zomer zijn helemaal gratis!

Alle leuke dingen kosten geld? Welnee! Deze zomer is er genoeg te beleven voor niets. VROUW zet de tofste gratis evenementen op een rijtje.

Jazz in de gracht

Op de grachten in het centrum van Den Haag dobberen van 23 tot en met 25 augustus tientallen boten en drijvende podia. Daarop staan jazzartiesten die concerten geven tijdens het Jazz in de Gracht festival. En dat allemaal voor niets! Mocht je ook nog een hapje willen eten: aan de kades zal er een flink aantal foodtrucks staan die de meest heerlijke hapjes en drankjes klaarmaken. Gezelligheid verzekerd.

Vondelpark Festival

Tijdens de zomer is het Amsterdamse Vondelpark dé plek voor de leukste gratis shows op het gebied van muziek, theater, dans en cabaret tijdens het Vondelpark Festival. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag tot september betreden gevestigde namen en aanstormende talenten het podium van het prachtige Openluchttheater, midden in het park. Zo kom je de zonnige dagen wel door!

Internationaal Vuurwerkfestival

Wachten tot nieuwjaar om prachtig vuurwerk te zien hoeft helemaal niet, want op 10, 11, 17 en 18 augustus kun je in Scheveningen genieten van het Internationaal Vuurwerkfestival. Iedere avond gaat er spectaculair vuurwerk de lucht in. Voordeel is natuurlijk dat het vanuit allerlei plekken goed te zien is: vanaf de hele boulevard en het strand heb je zéker een top uitzicht. Nog niet uitgekeken? Op de pier en aan de boulevard zijn er allerhande gratis randactiviteiten te vinden.

Pluk de Nacht open air filmfestival

Pluk De Nacht is een filmfestival op gave locaties in de open lucht. Pak een comfortabele strandstoel en een dekentje en plof neer voor een van de bijzondere films die helemaal voor nop vertoond worden. Dit weekend kun je nog gezellig komen kijken in Utrecht, van 15 tot en met 25 augustus is het de beurt aan Amsterdam. Natuurlijk kun je de organisatie altijd steunen door een drankje te kopen of een kleine donatie voor een stoel te doen, maar niets is verplicht.

Nachtmarkt Goes

Overdag over marktjes struinen is natuurlijk al heerlijk, maar bij de Nachtmarkt in Goes kun je die gezellige sfeer ook - zoals de naam al doet vermoeden - ’s avonds laat proeven. Op de Grote Markt zijn er zo’n zestig kraampjes te vinden met allerhande fijne producten. Maar met alle lampjes, muziek en knusse terrasjes en is zelfs alleen rondkijken al leuk.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.