Nieuws/Vrouw
1934051260
Vrouw

Nadat ik politieagente heb gespeeld denk ik Dit is het laatste slaapfeestje ooit

Dit is het laatste slaapfeestje ooit!

Dit is het laatste slaapfeestje ooit!

Het is zondagochtend negen uur. Ik sta voor negen meiden pannenkoeken te bakken met dikke wallen onder mijn ogen. Overal liggen kussens, slaapzakken, slime en plakkerige snoepjes. Ik zie negen vermoeide toetjes aan tafel zitten. Dit was écht het laatste slaapfeestje ooit!

Dit is het laatste slaapfeestje ooit!

Dit is het laatste slaapfeestje ooit!

Waarom trap ik er toch altijd weer in? Twee blauwe ogen kijken me stralend aan: “Mam, mag ik dan alsjeblieft nog een keer een slaapfeestje?” Ik gun mijn dochter het beste. Je wordt immers maar een keer 11 jaar in je leven. Beelden van vorige slaapfeestjes die opdoemen probeer ik te negeren. Ik zwicht.

Het begon gisteren ook zo gezellig. De cadeautjes werden uitgepakt. Dochter werd flink in de watten gelegd. Daarna begon de slime-party. De mooie velours stoelen waren vervangen door plastic klapstoelen, er lag een plastic kleed over de tafel. Er kon niks meer misgaan, dacht ik. Nu zie ik toch overal plakkerige sporen. Het hele huis ruikt naar lijm en wasmiddel. Dat wordt nog flink poetsen zo.

Hachi

Bij de film Hachi ging het gisteravond al een beetje mis. Negen snotterende meisjes op een rij. Daarna maar snel Ballerina opgezet. Altijd veilig.

Dan komt het disco-gedeelte. Buurman Herman kan er niet om lachen en belt om tien uur aan of het wat zachter mag. Om 12 uur is het eindelijk stil en liggen de meisjes erin. Ik moet dan nog minstens vijf keer politieagentje spelen om te zorgen dat ze echt gaan slapen; onderwijl mezelf vervloekend en denkend ‘dit nooit meer’.

De zogenaamde ‘slumberparty’s’ van influencers op Instagram zien er toch altijd een stuk gezelliger uit, met vrolijke bakjes snoep, toffe tentjes en dierensloffen in alle kleuren en nergens rommel. Ik val uiteindelijk in slaap met behulp van oordoppen, een oogmasker en een slaappil.

Moordenaar

Mijn collega Marjolein organiseerde een doodeng Halloween-slaapfeest met speurtocht voor een groepje negenjarigen. Voor de speurtocht begon, liet ze een ingesproken bericht van de ‘politie’ horen waarop te horen was dat er een moordenaar actief was in de omgeving.

De kinderen werden zo bang dat niemand meer de straat op wilde. Na de pasta met oogballen en insecten van plastic wilde de een na de ander naar huis.

Pannenkoekenkus

Ik kijk op de klok. Nog even en ze worden door hun ouders opgehaald. Volgend jaar gaat ze al bijna naar de middelbare. Wil ze dan nog wel een slaapfeestje? Vast niet! Mijn zoon van 15 viert zijn verjaardag al jaren niet meer. Vindt ’ie niet cool.

Als iedereen naar huis is, krijg ik een kleverige pannenkoekenkus. “Dank mam, het was het beste slaapfeestje ooit”, zegt ze schor. “En jij bent de beste mama van de wereld.” Ik schiet vol. “Volgend jaar nog eentje dan?”, vraag ik...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.