1936984
Vrouw

Petra’s man werd voor seksueel misbruik veroordeeld

Stel: je man wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Blijf je bij hem? Het overkwam Petra Keyl (52).

Na lang wikken en wegen besloot ze vierkant achter haar man Wim te blijven staan, ook toen hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf. Over haar ervaringen schreef ze het boek Met pek en veren.

In het boek, dat zaterdag verschijnt bij uitgeverij Blooming, beschrijft Petra hoe haar man in 2012 - ze waren toen zeven jaar samen - midden in de nacht door de politie van zijn bed werd gelicht en naar het bureau werd afgevoerd. Omdat hij in beperking werd gesteld en dus met niemand contact mocht hebben, zat ze wekenlang in onzekerheid over wat er nu precies gebeurd was.

Heb je op dat moment niet aan zijn onschuld getwijfeld?

"Nee, ik dacht echt dat het op een misverstand berustte. Wim is een heel amicaal persoon, het type dat een arm om je heen slaat als je verdrietig bent. Hij wilde niet het soort hulpverlener zijn die afstandelijk blijft als een cliënt moet huilen, maar degene die troost biedt.

In het begin had ik daar moeite mee, maar hoe vaker ik hem dat zag doen, hoe meer ik ervan overtuigd raakte dat hij geen bijbedoelingen had. En die overtuiging heb ik nog steeds. Als je zestig vrouwen per week begeleidt en het gebeurt één keer... De beschuldigingen van de tweede vrouw die aangifte deed, heeft Wim altijd ontkend."

Lees het hele verhaal op VROUW.nl: „Ik had letterlijk kotsneigingen, ik heb hem echt vervloekt. Een meisje van 23, terwijl hij 45 was.”