Nieuws/Vrouw
1938244446
Vrouw

Bevallen met een... fotograaf aan je bed!

Natuurlijk laat jij je huwelijksdag vastleggen door een fotograaf, maar hoe zit dat met de écht mooiste dag van je leven? Fotograaf Marloes van Delft (30) komt om in de reacties en likes (meer dan 2000!), nadat ze haar laatste bevallingsreportage online plaatste.

“Bevallingsfotografie heeft toch wat controversieels. Daar komen reacties op. Toch was ik verbaasd, zoveel reacties had ik nog nooit gehad! Ik denk dat het komt, doordat de foto’s heel intiem zijn zonder dat het te expliciete beelden zijn. De houding waarin ze bevalt, straalt rust uit”.

Zie hier alle foto's van de bevalling.

Marloes van Delft

Marloes van Delft

‘Zo gek is het niet’

"Steeds meer fotografen plaatsen de geboortefoto’s online en daarmee doorbreken we het taboe rondom bevallen", zegt Marloes. “Zo gek is het niet. Ik bedoel, mensen laten hun trouwdag uitgebreid vastleggen, maar nemen bij de écht mooiste dag van hun leven genoegen met een bewogen kiekje die snel door papa is genomen.”

Heftig moment

"Welk moment mij altijd is bijgebleven? Mijn eerste geboortereportage, een jaar geleden. De moeder kreeg een heel heftige nabloeding waar ik bij was. Het zag er zo naar uit! Ze trok grijs weg en ik nam snel de baby over van de vader. Ik ben stil in een hoekje gaan zitten met andermans net geboren baby op de arm. Ik was zo bang dat ze dood zou gaan. Gelukkig kwam het goed, maar ik wist zeker dat ik dit nooit meer zou doen.”

Twijfel

“Ik kwam de verloskundige tegen van mijn eigen bevallingen (Marloes heeft twee kinderen van 7 en 9) en zij vertelde me dat de meeste bevallingen niet zó heftig zijn. Ze raadde me aan het gewoon nog eens te proberen. Dit is nu mijn derde bevallingsserie en het was prachtig op mee te maken. Ik ben blij dat ik de handdoek uiteindelijk toch niet in de ring heb gegooid.”

Deze bevalling was zo mooi en bijzonder om mee te maken. Normaal gesproken wordt het kindje meteen na de bevalling in een doek gewikkeld en in de armen van de moeder gelegd. Nu lag het baby’tje eerst nog tussen de benen van de moeder. Hij huilde nog niet, maar vanaf het moment dat ze hem aait over zijn bolletje, begint hij te huilen. Alsof hij aanvoelde dat het zijn moeder was. Ik moest het moment waarop ze hem voor het eerst oppakt vastleggen. Hij is nog in het huidsmeer. Dat zie je nooit.”

Eigen beeld, FotoLoes

Eigen beeld, FotoLoes

Afwezig

“Ik zeg altijd dat ik er niet ben. Ik houd me een beetje afzijdig en zorg dat ik goed kan zoomen. Ik wil er natuurlijk niet letterlijk bovenop zitten. Het grootste compliment wat ik kan krijgen, is wanneer de ouders zeggen dat ze mijn aanwezigheid niet gemerkt hebben. Ik probeer onzichtbaar te zijn en het intieme moment tussen vader en moeder niet te verstoren. Uiteindelijk ben ik er niet om gezellig te kletsen.”

Zou jij je bevalling willen laten vastleggen? Laat het ons weten in een reactie!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.