Nieuws/Vrouw
193934545
Vrouw

'Mijn moeder ontdekte mijn eerste grijze haar toen ik 11 was'

Judith van Houten

Judith van Houten

Steeds maar weer iets zwarts uit de kast of altijd je haar in een staartje… Ons team zocht op straat naar vrouwen die stiekem best toe waren aan iets anders.

Judith van Houten

Judith van Houten

JUDITH VAN HOUTEN (42)

"Mijn moeder ontdekte mijn eerste grijze haar toen ik 11 was. Ik had donkerbruin haar, dus dat viel wel op. Vroeger verfde ik het, maar halverwege de twintig kreeg ik daar genoeg van. In het begin werd ik er wel op aangekeken. Nu niet meer. Ik wil het ook graag grijs houden. Als het om uiterlijk gaat, ben ik heel lui. Kleding moet vooral lekker zitten. Ik ben goudsmid, dus als ik met mijn hamer en aambeeld bezig ben, zit een rokje niet fijn..."

Kapper Vincent

"Haar haarkleur is prachtig, die houden we zo. Ik heb het wel een stuk korter gemaakt en met een warmteborstel gestyled. Grijs haar is per definitie droger en harder, dus gebruik hiervoor hydraterende producten."

Foto: Dafne Ederveen

Foto: Dafne Ederveen

Visagist Carla

"De grootste verandering bij Judith is de make-up. Eerst heb ik haar huid, die vrij droog en rood is, rustiger gemaakt. Verder heb ik gekozen voor een lichte oogschaduw en glans om haar ogen nog meer naar voren te laten komen."

Stylist Birgitta

"Vrouwen die grijs worden, dragen vaak beige, licht-geel of grijs, maar groentinten staan het mooist. Of knalrood. Deze zijden, kaftanachtige jurk fladdert leuk en met een mooie panty of legging eronder haal je het accent bij de heupen weg. Comfortabele kleding hoeft niet per se een broek te zijn."

Foto: Dafne Ederveen

Foto: Dafne Ederveen

Judiths reactie

"Helemaal anders, maar ik vind het erg mooi. Ik ben heel tevreden met mijn haar; dit is een prettige lengte. Denk dat ik het nu wel vaker los ga dragen. Leuk ook om mezelf een keer opgemaakt te zien. Die hoge hakken zijn eenmalig, daar loop ik zo houterig op. Maar het jurkje vind ik heel leuk staan en het zit nog lekker ook!"

Bekijk hier de video van Judiths metamorfose:

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.