Vrouw/Opgebiecht
1940736556
Opgebiecht

'Niemand weet waarom ik gescheiden ben'

foto van gebroken hart op de muur

foto van gebroken hart op de muur

Sonja Bakker gaat voor de tweede keer scheiden. De breuk met Jan Reus - de vader van haar derde kindje - heeft iedereen verbijsterd. Wat is de reden? Het lijkt wel of alleen Sonja die kent... Ook ik ben - vijf jaar geleden - gescheiden en ook mijn omgeving heeft nog steeds geen idee waarom...

foto van gebroken hart op de muur

foto van gebroken hart op de muur

Het moment waarop mijn toenmalige man en ik wereldkundig maakten dat we zonder elkaar verder gingen, kregen we van alle kanten vragen; familie, buren en zelfs schoolmoeders bleven maar gokken over wat er was gebeurd.

Alcoholist

Maar het zal niets baten want mijn ex en ik hebben eensgezind besloten de scheidingsreden geheim te houden. Wij gaan de vuile was niet buiten hangen. Wij willen niet dat onze twee kinderen op wat voor manier dan ook geconfronteerd worden met Het Waarom.

Maar die integere beslissing lijkt zich nu tegen ons te keren. Want onze omgeving lijkt die 'geheimhouding' niet te pikken en speculeert al jaren over de reden(en). Een greep uit de geruchten: Ik zou de kinderen slaan, ik zou alcoholist zijn, ik zou de seksverslaving van mijn ex niet voldoende hebben bevredigd, mijn man zou homo zijn... Met de jaren worden de redenen belachelijker!

Vijf kinderen

Ik heb dan ook te doen met Sonja. Haar tweede scheiding mag dan haar initiatief zijn, ik ga ervan uit dat Jan de reden kent. En meer mensen hoeven het niet te weten. Laat die twee lekker met rust! Ze vragen niet voor niks om respectvol om te gaan met de verdrietige privésituatie. Er zijn ook nog eens vijf kinderen mee gemoeid!

Dat ook mijn ex-man en ik na vijf jaar nog regelmatig vragen krijgen over de breuk, is vervelend. We proberen ons er niks van aan te trekken maar soms wil je van de daken schreeuwen dat het gewoon niet hun zaken zijn.

Niet op de planning

Wij zijn allang blij dat we nog samen door één deur kunnen, en proberen er voor te zorgen dat onze kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van onze scheiding. Alsnog een keer vertellen waarom we gescheiden zijn staat niet op de planning. Vooralsnog weet niemand het, en zolang mijn ex zijn mond niet voorbijpraat zal ook niemand er ooit achter komen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.