Vrouw/Columns & Opinie
1948137587
Columns & Opinie

'Zo, wat heb jij goede billen' Gewoon maken dat compliment!

Twee vriendinnen

Twee vriendinnen

'Dames, het is Nationale complimentendag', roep ik grootmoedig als ik de redactie op stap. Meteen regent het aardige woorden over en weer. 'Leuke blouse heb je aan!', 'Ik wilde het altijd al zeggen, maar je bent best knap'. 'Nou, dankjewel - jij ook!' Hè fijn. Ik ben er voorstander van: als je dan tóch iets aardigs denkt over iemand, waarom zou je het dan niet ook zeggen? Maak gewoon een gewoonte van just being nice.

Twee vriendinnen

Twee vriendinnen

Sowieso vind ik dat mensen best wat aardiger tegen elkaar mogen zijn. Soms lijkt het wel alsof iemand afzeiken makkelijker is dan de hemel in prijzen. Terwijl dit laatste toch verreweg het allerfijnste is. Voor alle betrokken partijen.

Make love, not war

Trek je niet binnen 1 seconde op als het verkeerslicht groen is, dan geeft je achterbuurman meteen een flinke pets op z’n claxon. Vraag je in de tram of die ook richting de Dam gaat, snauwt de chauffeur dat alle trams in Amsterdam uiteindelijk richting de Dam gaan.

Is de rij in de supermarkt iets te lang, dan dringen mensen heel kinderachtig voor, in plaats van elkaar de ruimte te geven. Wat zou de wereld er toch mooier uitzien, als we lief tegen elkaar zouden zijn - in plaats van onaardig!

Iets leuks gedacht

Lieve jij, wees eens eerlijk. De dag is net begonnen. Waarschijnlijk zit je nu op je werk en heb je al wat mensen gezien. Misschien de buurvrouw, je man, je kind, iemand in de trein of iemand op de fiets. Wellicht een collega, of je baas.

Ik weet 100% zeker dat je minstens één keer iets leuks hebt gedacht over een ander. Dat je man eigenlijk best knap is, met dat warrige haar zo ’s ochtends vroeg. Dat je dochter zo’n ontzettend lief schatje is, zeker met die stoere outfit en dat brutale bekkie. En dat ze weer de tent afbrak vanmorgen je eigenlijk niet uitmaakt, want je houdt toch zielsveel van haar. En je andere kids. En je man. En je ouders. En al je vriendinnen.

Veroordelen

Je hebt waarschijnlijk al meer fijne dingen over een ander gedacht dan je doorhebt. Dat het meisje dat voor je fietste vanmorgen superleuke schoenen aanhad. Dat je collega die binnen kwam lopen ongelooflijk straalt en je er zelf vrolijk van werd. Dat je baas weer eens een grap maakte waar je hard om moest lachen, en dat je hem/haar eigenlijk altijd heel erg mist als hij/zij niet op het werk is.

Vrouwen kunnen elkaar zo enorm veroordelen. Hoe iemand eruit ziet of hoe een ander z'n kind opvoedt. Of we vinden van elkaar dat we te weinig werken. Of juist weer teveel. Niets wordt zo zwaar be- en veroordeeld als twee vrouwen over elkaar. Maar ook niets gaat zo diep, als twee vrouwen onder elkaar. Tijd om de (voor)oordelen achterwege te laten dus, en wat liever voor elkaar te zijn!

Fan van lieve woorden

Het leuke van een compliment geven is dat het niets kost, je iemand er superblij mee maakt en je er zelf daardoor óók blij van wordt. Is dat even winnen! We kunnen de wereld met z’n allen een íets betere plek maken dus, door zoiets simpels als gewoon zeggen wat je denkt. En maak er vooral een gewoonte van!

Ik ben sinds jaar en dag groot fan van lieve woorden links en rechts en strooi hier dan ook scheutig mee. Met grote regelmaat zeg ik tegen vriendinnen dat ik van ze houd, app ze hartjes en zeg tegen ze dat ik ze zo mooi vind. Verbaasd zijn ze hier niet meer over, maar leuk vinden ze het nog steeds.

Lieve vriendinnen

Goed voorbeeld geven, doet goed volgen. Dus laat ik dit complimentenfeuilleton maar officieel beginnen met een lief woord aan mijn lieve vriendinnen: ik vind jullie stuk voor stuk héél grappig. Jullie zijn allemaal op je eigen, unieke manier stoer. Omdat jullie allemaal je eigen boontjes doppen en nooit zeiken. Terwijl jullie hier bést redenen voor hebben.

En jullie zijn allemaal super knap, ik zie regelmatig mannen zich omdraaien voor jullie, op straat en op feestjes. Snap ik wel, zou ik ook doen als ik een kerel was. Ik wil jullie voor geen goud kwijt en hoop nog jarenlang heel veel met jullie te lachen, wijn te drinken, goede gesprekken te voeren en over poep(luiers) te praten. Want dat kan met jullie allemaal. I love you guys!

Nu jij...

Zo. En nu jij. Tag iemand of deel dit bericht met degene waar je al iets leuks over hebt gedacht vandaag. Enneh: houd het vast hè? Make the world a better place en maak hier een gewoonte van. Ik ben nu al trots op jullie!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.