Vrouw/Seks & Relaties
1949319654
Seks & Relaties

Patty: "Liever gelukkig single dan aanvoerder van FC Knudde"

Patty Harpenau

Patty Harpenau

Ken je Gert-Jan Dröge nog? Je weet wel… die charmante man die voor het tv-programma Glamourland verslag deed van zijn avonturen in Bekend Nederland? Aan het einde van elke uitzending lag Gert-Jan volledig gebroken in een ziekenhuisbed en stelde een bezorgde verpleegster hem steevast de vraag: 'Gaat het nog een beetje meneer Dröge?' Wel, zo ben ik er ook een beetje aan toe na ruim een half jaar date-excursie voor VROUW.nl.

Patty Harpenau

Patty Harpenau

Ik geef het toe, het is een blauwe plek op mijn ego, maar ik heb geen prins gevonden. Het goede nieuws is dat ik inmiddels moeiteloos een voetbalelftal kan samenstellen: FC Knudde. Natuurlijk met mij als aanvoerder, want kennelijk ben ik zelf ook verre van een prinses.

Nu wilde ik misschien ook niet echt en had ik vast beter mijn best kunnen doen, maar op de meest hilarische ontmoetingen (lees mijn blogs maar) na, moet je echt je best doen om niet depressief te worden van mijn date-avonturen. Ik geef de nederlaag dan ook ruiterlijk toe: het is niet gelukt.

Sprankelende spanning

Een schamele troost is wel dat ik niet de enige ben. Bij de meeste heren die ik heb gesproken was het enthousiasme bij aanvang groot: gezellig met een glas wijn een profieltje aanmaken, een sprankelende spanning bij het lezen van de eerste berichten, een beetje flirten over en weer en, wie weet, misschien wel een afspraak.

Gewassen, gepoetst en opgedoft zit je dan afwachtend op een terras en kijk je ineens in de ogen van iemand die je anders nooit ontmoet zou hebben. Soms pakt het goed uit en ben je blij verrast, maar vaak kijk je in ogen vol verdriet, teleurstelling, pijn, boosheid en af en toe zelfs een flinke portie wrok.

Jezelf daten

Tja, de digitale fotobank met potentiële liefdes werkt voor een avondje ruige sex (als je mazzel hebt) of een goed levensverhaal. En heel soms is het bingo! Maar vaak ook niet...

En weet je wat mij het meest is opgevallen? Na een aantal verwoede pogingen geven mensen het op en besluiten dan om zichzelf te gaan daten.

Kijk, zo komen we ergens. Want waarom werkt het niet? Ligt dat aan een site? Ik denk het niet. Het valt of staat bij het feit of je er aan toe bent. Écht aan toe bent. Het domste wat je kunt doen namelijk, is een nieuwe relatie leggen over oude, niet-verwerkte pijn. En eerlijk is eerlijk: de meeste heren die ik heb ontmoet, waren op zoek naar een inruilservice of een doekje voor het bloeden.

Is een relatie zaligmakend?

En nu komt de onvermijdelijke vraag. Wat zegt dat over mij? Je kent mij onderhand wel zo’n beetje, dus ik zeg het maar zoals het is: soms moet je leren dat het leven ook leuk kan zijn als je alleen bent. Au! Wat een woord zeg, alleen zijn. Even naar Google: één op de drie Nederlanders is alleen. Jeetje, dat is een grote club! Hallo, alle lieve mensen die alleen zijn! Hoe gaat het met jullie? Wat leuk zeg om jullie te ontmoeten!

Is het hebben van een relatie zaligmakend? Ik denk dat het net als bij daten is: het werkt wel of het werkt niet. Bij mij bij doemen bij dat laatste meteen beelden op van gevechten om de afstandsbediening, discussies over wie de hond uitlaat, de vuilnis buitenzet en de afwas doet of irritaties over een stinkende wind.

Alleen zijn

Zo, ik voel me al een stuk beter. Alleen zijn is namelijk iets heel anders dan eenzaam zijn. Ik ga er gewoon een extra betekenis aan geven: gelukkig zijn met jezelf. Dat opent een nieuw perspectief, want ik ben helemaal niet eenzaam. Nu wordt het alleen maar leuker. Ik heb namelijk alle tijd om de nieuwste boeken te lezen, de leukste trips te maken en in trendy restaurants te eten. Ik kan uren schaamteloos en ongestoord in bad zitten met het meest goddelijke masker op mijn gezicht. Of ik kan gewoon helemaal niets doen. En vooral dat laatste is een luxe.

Dit is wat we gaan doen. We hebben al vastgesteld dat één op de drie mensen alleen is. Als we daar dan ook nog al die mensen bij bij optellen die balen van hun relatie, in een echtscheiding zitten, of wel gelukkig zijn met elkaar, maar eigenlijk meer tijd voor zichzelf zouden willen hebben, dan gaat er hier een wereld open: Hoe leef ik het ook alweer?

Liefs,

Patty Harpenau

Lees al Patty's datingavonturen hier nog eens rustig na!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.