Nieuws/Vrouw
1953329154
Vrouw

Vliegen met kids? Zie het door de ogen van een stewardess

Vliegen met kleine kinderen: bekijk het vanuit het perspectief van de bemanning!

Vliegen met kleine kinderen: bekijk het vanuit het perspectief van de bemanning!

Ben jij een van die dappere ouders die gaat vliegen met kleine kinderen? En vrees je met grote vreze dat ze zich gaan ‘misdragen’ in het vliegtuig? Dan helpt het om het te bekijken vanuit een ander perspectief, namelijk dat van mij, een stewardess. Hopelijk ga je na het lezen van dit artikel íets relaxter op vakantie.

Vliegen met kleine kinderen: bekijk het vanuit het perspectief van de bemanning!

Vliegen met kleine kinderen: bekijk het vanuit het perspectief van de bemanning!

Op bijna elke vlucht – zeker tijdens de zomervakantie – komen er ouders met kinderen aan boord. En steevast is op hun gezicht stress te bespeuren. Lieve ouder, bedenk je dat je écht niet de enige bent die vliegt met kleine kinderen.

Bergen kinderen

Er vertrekken dagelijks enorme hoeveelheden vliegtuigen, met daarin enorme hoeveelheden kinderen. Die soms enorme hoeveelheden tranen laten en enorm in de weg lopen. Vliegen is voor iedereen een beetje spannend. De meeste mensen om je heen zullen het wel snappen. We zijn immers allemaal een keer een kind geweest.

Zit je niet fijn, maar zie je wel lege stoelen? Dan is de kans groot dat jullie na de takeoff ergens anders mogen zitten. Het is helemaal niet gek als je aan het personeel na de start vraagt om een andere plek, zéker niet als je kinderen hebt. Hoe fijner jullie stoel, hoe rustiger alles verloopt.

Iets vergeten? Geen paniek!

Wat veel mensen niet weten, is dat we veel ‘noodpakketten’ aan boord hebben voor kinderen. Sommige maatschappijen hebben zelfs een speelgoed-tasje voor kids, met daarin het primaire vermaak: kleurpotloodjes en leuke kleurplaatjes. Voor de allerkleinsten is er babyvoeding en er zijn meestal ook slabbetjes en wiegjes. Dit scheelt toch weer, als je in de haast iets vergeten bent.

Kom naar de keuken

Het is geen verplichting om ál die uren die veel te langzaam gaan vastgeplakt op je stoel te blijven zitten.

Krijg je jouw kind niet stil of rustig en voel je in rap tempo een toenemend aantal geïrriteerde blikken jullie kant op gaan? Loop dan even lekker een rondje. Omdat je natuurlijk niet het hele vliegtuig wil wakker maken, kun je meestal achterin het vliegtuig even bij de vriendelijke stewardessen gaan staan. Hopelijk zorgen al die nieuwsgierige, nieuwe gezichten voor wat vermaak en/of rust.

Bedenk je in ieder geval dat jullie vanzelf weer een keer gaan landen en dat de vakantie dan écht kan beginnen. Happy holidays!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.