Vrouw/Opgebiecht
1960964927
Opgebiecht

Borsato: Daar stond ik dan, in mijn blootje op het parkeerterrein

Man in zijn blote kont

Man in zijn blote kont

In deze rubriek kun je - doorgaans anoniem - je geheim delen. Deze keer biecht VROUW-gasthoofdredacteur Marco Borsato twee gênante momenten op.

Man in zijn blote kont

Man in zijn blote kont

"Er valt niet zoveel op te biechten; ik heb namelijk geen geheimen. Maar van gênante momenten heb ik er wel een paar. Bijvoorbeeld die keer in 2001 toen ik optrad tijdens Night of the Proms, een jaarlijks muziekfestival dat licht klassieke muziek en popmuziek met elkaar combineert.

Kleedkamer

Ik zat net in mijn kleedkamer toen er een Engelsman binnenkwam die zich afvroeg what the f*ck ik in zijn kleedkamer deed. Ik wist niet zo goed wat te doen. Hij schold en tierde en was zeker niet van plan om zelf een oplossing te zoeken.

Het bleek Martin Fry, zanger van de Britse band ABC. Briesend hield hij vol dat dit toch echt zijn kamer was en ondanks dat ik hem erop wees dat mijn naam op de deur stond, maakte hij zo’n stampij dat ik maar verkast ben. Ik had zo vlak voor een optreden echt geen zin in al dat gedoe.

Ongemakkelijk

Later die avond moesten we de bühne op en het publiek ging helemaal uit z’n dak. Iedereen was uitzinnig en het was een fantastisch optreden. Toen stond mister Fry toch wel even raar te kijken; hij had geen idee wie ik was en hoe ik in Nederland lag.

Hij moest na mij het podium op. We hebben er naderhand samen hartelijk om gelachen, want het was op zijn zachtst gezegd een wonderlijke situatie. Maar eigenlijk was dat incident vooral voor hem en niet zozeer voor mij ongemakkelijk.

Sauna

En ongemakkelijk, daarvan heb ik ook nog wel een voorbeeld. Ik ging namelijk vroeger regelmatig naar de sauna. Dat vind ik nog steeds prettig, maar sinds ik echt bekend ben, doe ik dat toch minder makkelijk. Enfin, destijds stond ik nog aan het begin van mijn carrière en ging ik graag naar de sauna van Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Het was heerlijk relaxed en ik wilde even afkoelen, dus liep ik naar buiten. Maar toen ik goed en wel doorhad waar ik stond, viel de deur achter me in het slot. Ik keek om me heen en realiseerde me opeens dat ik de verkeerde uitgang had gepakt. Met het schaamrood op mijn kaken stond ik in mijn blote billen op het parkeerterrein...

Receptie

Kloppen op de deur hielp niet; niemand kon me horen. Ik schaamde me kapot. Er zat niets anders op dan om het hotel heen te lopen - ja, ook over straat - en via de hotelreceptie weer naar binnen te gaan. Daar stond ik dan, bloter dan bloot en de receptioniste lachte me keihard uit.

Wat was ik blij dat er op dat moment niemand met zijn mobieltje in de aanslag stond, want anders had het voordat ik thuis was al online gestaan! Sindsdien kijk ik wel twee keer uit als ik in de sauna een plek zoek om af te koelen. Van deze blunder kreeg ik het alleen maar warmer!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook iets - al dan niet anoniem - opbiechten?

Dan kan dat hier...

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.