Nieuws/Vrouw
1963223196
Vrouw

Lieve Tinder, bedankt voor Jan: de liefde van mijn leven

Jan en Elien

Jan en Elien

Datingsite Tinder is jarig en bestaat vandaag precies vijf jaar. Het is en blijft bizar dat je via je telefoon wildvreemden kunt swipen: als je beiden dezelfde kant op 'veegt', kan het zomaar zijn dat die wildvreemde nog geen uur later in een buurtkroegje op je zit te wachten. Of in Zwitserland... Elien: "Amper drie dagen later zat ik in het vliegtuig naar Genève, voor onze eerste date."

Jan en Elien

Jan en Elien

Ik dank Tinder op mijn blote knieën dat er, doordat ik met mijn vinger op een iPhone-scherm naar links veegde, drie jaar geleden een wereld aan (liefdes)geluk voor mij werd geopend.

De liefde van mijn leven

Ik weet het nog héél goed: Jan, 32, uit Warmond. Eronder stond: Of Dutch origin, but live and work in Swiss. 'Hmm', dacht ik. Boven deze zeer beknopte tekst stond een foto van een knappe jongen. En je brein moet dan in een splitsecond beslissen of deze zéér beknopte informatie - in combinatie met één foto - de liefde van je leven zou kunnen zijn.

Dat ik de liefde van mijn leven niet op internet zou ontmoeten, daarvan was ik na vele teleurstellingen inmiddels overtuigd. Zien die mannen er leuk uit, dan sporen ze meestal niet. En zien ze er niet uit, dan zijn ze ongetwijfeld heel aardig, maar ja: het oog wil ook wat. En zien ze er leuk uit en zíjn ze leuk, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat ze óók nog bij je passen.

De timing

En zien ze er leuk uit, zijn ze ook leuk én passen ze bij je, dan is er in de liefde nog een vierde zéér belangrijk en grenzeloos onderschat component: de timing moet goed zijn. Je moet beiden een beetje op hetzelfde punt in je leven zijn en zin/tijd/ruimte hebben om samen in allerlei avonturen te stappen.

Afijn, met dit idee in mijn achterhoofd (hoe klein wordt die kans dan precies?) én wetende dat ik zéér zeker niet de makkelijkste ben, swipete ik deze Jan van 32 die kennelijk in Zwitserland woonde naar links. En hupsakee: een match!

HEM

Nu is dit op Tinder niet zo bijzonder, maar wat wél bijzonder was, waren de gesprekken die volgden. Ik vond zowel Jan als zijn foto’s er enorm gezellig uitzien, en dit berichtte ik hem ook. We kletsten wat online en ik dacht eigenlijk voor de eerste keer in mijn Tinderleventje: 'Dit is nou óók nog eens een heel aardige, leuke en superlieve kerel. En nog zo knap ook, hoe bestaat het?'

Maar zoals ik al eerder zei, de gedachte dat ik HEM niet zou ontmoeten op Tinder was nog erg aanwezig. Hoewel ik Jan stiekem wel erg leuk vond, dacht ik ook dat het te mooi was om waar te zijn. Ik stuurde hem dat ik mijn profiel ging opheffen, maar zette wel mijn telefoonnummer onder mijn berichtje.

Droomman

En niet veel later had ik een appje van 'm. Al snel volgde het eerste telefoongesprek, dat DRIE UUR duurde. Hij zag er niet alleen leuk uit, hij klonk ook nog eens als mijn droomman. We konden niet alleen fantastisch praten over onze diepste gevoelens en gedachtes, we waren het over alles met elkaar eens én bleken eindeloos met elkaar te kunnen lachen.

We snuffelden gedurende een weekend digitaal rond in elkaars leven, via foto’s en Facebook. En we belden drie dagen lang met elkaar. En het was ergens in dat weekend dat ik door Amsterdam fietste en dacht: 'Volgens mij ben ik verliefd. Maar op iemand die ik nog nooit heb gezien! Dat kán toch niet?’.

Alpentreintje

Dus belde ik en zei: 'Wij moeten elkaar zien. Dat snap jij ook.' Ja, dit snapte hij ook. En amper drie dagen later zat ik in het vliegtuig naar Genève, voor onze eerste date. Jan werkte in een hotel, op drie uur afstand met een superromantisch Alpentreintje. En omdat het allemaal al raar genoeg was, besloten we de eerste nacht door te brengen in Genève. En bij wederzijds welbevinden, zouden we er in zijn hotel nog een paar dagen aan vastplakken.

Al voordat de klapdeuren op de luchthaven opengingen, wist ik: óf mijn leven is voor altijd anders zo meteen, óf ik ben een enorme illusie armer. Maar nog geen minuut later toen ik Jan zag staan, wist ik het meteen. Ik kan het niet uitleggen, maar ik voelde dat hij het was. Dat we bij elkaar hoorden.

Glazen deur

Saillant detail was dat de badkamerdeur in onze hotelkamer een glazen deur had. Welke vrouwonvriendelijke barbaar verzint zoiets? Weg romantiek en we-houden-het-nog-even-spannend. Maar ook dit losten we creatief op ('Nee! Niet kijken!!!') en bezorgde ons stuiptrekkingen van het lachen. Ga er maar aanstaan: met een wildvreemde vent in Genève, en dan óók nog een glazen badkamerdeur. Als je dat overleeft, zit er in ieder geval íets goed.

Na drie dagen verliefd zitten zijn tussen Milkakoeien, wandelingen door berglandschappen, kaasfonduen en wijntjes drinken op een houten bankje onder een koeienvachtje, moest ik naar huis. Hij zei dat 'ie me enorm ging missen, en ik zei hetzelfde.

Verborgen

Maar veel woorden hoefden we er niet aan vuil te maken: we wisten allebei meteen dat hier iets heel bijzonders gaande was. En dus reisde ik elke vrije minuut af naar het pittoreske bergdorpje waar mijn grote liefde al vier jaar zorgvuldig 'verborgen' zat.

Een half jaar later woonden we samen en bleek Jan nog veel leuker dan ik ooit had vermoed. Hij is de allermooiste mens - van binnen én buiten - die ik ooit heb ontmoet. Hij is mijn geweten, mijn geluk, mijn toekomst, mijn ziel, mijn brein, mijn liefde, mijn alles. Kortom, mijn lievelingsmens. En ik die van hem.

Walgelijk stel

Wij zijn zo’n walgelijk stel waarmee het altijd fantastisch gaat, waar nooit een onvertogen woord valt, waar het bulkt van wederzijds respect, waar altijd vrijheid is, waar altijd plezier wordt gemaakt, waar het thuis elke dag feest is, maar waar ook ruimte is om samen te janken als we iets heel erg vervelends meemaken.

Waar één ding duidelijk is: wij blijven ons leven lang bij elkaar. En daarvoor, lieve Tinder, voor het mij bezorgen van mijn zielenmaatje, wil ik jullie vanuit het diepste van mijn verliefde hart bedanken.

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook jouw liefdesverhaal delen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.