Nieuws/Vrouw
196661345
Vrouw

Davie (3): Papa is mijn allerbeste vriend!

Dat het alleen grootbrengen van je kind(eren) niet makkelijk is, weten alleenstaande vaders maar al te goed. In aanloop naar Vaderdag zetten dierbaren vier mannen eens extra in het zonnetje. Davie (3) trapt af... samen met zijn oma Hannie.

Hallo, ik ben Davie en ik ben drie. Ik woon samen met mijn papa. Hij is een beetje ziek, maar doet toch alles voor mij. Koekjes bakken, spelen en nog veel meer. Hij is de allerliefste papa. Met deze woorden opent oma Hannie haar mail om zoon Sander eens extra in het zonnetje te zetten.

Mexicaanse griep

Een kleine tien maanden na de geboorte van Davie neemt zijn moeder de benen. Vader Sander blijft alleen achter met zijn zoontje. "Het was absoluut geen makkelijke periode voor Sander, maar hij heeft zich er zó goed doorheen geslagen", vertelt zijn moeder Hannie trots.

De opvoeding van zijn zoontje was voor Sander alles behalve makkelijk. "Vlak voordat Davie werd geboren, kreeg Sander de Mexicaanse griep. Ondanks de medicatie, knapte hij niet op. Sterker nog: hij werd alleen maar zieker en zieker. Echt genieten van zijn zoon kon hij in de beginperiode dan ook totaal niet. Hij had zoveel pijn."

"Een extreem tekort aan vitamines en foliumzuur veroorzaakte ondraaglijke botpijn. Dit was op den duur zo erg dat hij - nét na de geboorte van Davie - van het een op het andere moment in elkaar zakte. Hij kon helemaal niets meer en kwam in een rolstoel terecht. Ineens stond zijn leven compleet op de kop."

Knokken voor zijn zoon

Als vlak na zijn ziekenhuisopname zijn vriendin ook nog eens verdwijnt, stort zijn wereld in. "De eerste periode heeft Davie bij ons gewoond. Sander had tijd nodig om te herstellen. Van de Mexicaanse griep, maar ook van zijn relatiebreuk. Dat kon niet met de zorg voor zo'n klein baby'tje."

"Om tóch goed voor zijn zoontje te kunnen zorgen, heeft Sander zich in de daaropvolgende maanden uit zijn rolstoel geknokt. Hij had én heeft maar één doel voor ogen: zijn zoon met heel veel liefde grootbrengen. Met succes: ze hebben nu al zo'n bijzondere, hechte band samen."

Echte liefde

"Sander is een hele lieve, zorgzame vader. Hij brengt Davie niet alleen in z'n eentje groot, maar doet ook écht alles met hem. Van koekjes bakken en zwemmen tot de Avond4daagse lopen: niets is hem te veel. Hij zou echt door het vuur gaan voor die kleine."

"Altijd als ik ze samen zie, spat de liefde ervan af. Zo zei Davie onlangs: 'Papa, jij bent mijn beste vriend, voor altijd', terwijl hij zijn kleine duimpje trots naar zijn vader opstak. Dan springen de tranen in mijn ogen. Dat is zo puur, zo aandoenlijk."

Extra pluim

"Sander heeft het de afgelopen drie jaar zeker niet makkelijk gehad. Hoewel hij nog steeds niet helemaal verlost is van de gevolgen van de Mexicaanse griep, is hij de meest geweldige vader die ik ken! Daarom vind ik dat Sander deze Vaderdag een extra pluim verdient."

Jij op VROUW

Is het ook jouw eerste Vaderdag alleen met je kind(eren)? Of kun jij je die eerste Vaderdag nog herinneren? Is er iets wat je tegen Sander zou willen zeggen?

LAAT DAN HIER JOUW GEGEVENS EN VERHAAL ACHTER

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.