Vrouw/Praat Mee
1969815469
Praat Mee

Zes weken luieren of werken voor je geld... Wat vind jij?

Zes weken luieren of werken voor je geld... Wat vind jij?

Zes weken luieren of werken voor je geld... Wat vind jij?

Het Zuiden heeft al zomervakantie en voor de regio's Midden (13 juli) en Noord (20 juli) zit het er ook aan te komen. Maar hoe vul je dat gapende gat van zes weken? Gaan jouw kinderen aan de slag om hun eigen centjes binnen te harken, of mogen ze wat jou betreft zes weken luieren? Praat mee!

Zes weken luieren of werken voor je geld... Wat vind jij?

Zes weken luieren of werken voor je geld... Wat vind jij?

Volgens de Rijksoverheid kun je je al vanaf je dertiende hartstikke nuttig maken tijdens de vakantie. Zelf was ik ook 13 toen ik folders rondbracht. Vervolgens pelde ik bollen in Castricum als ik bij mijn vriendin logeerde, waste ik af in een restaurant en werkte bij de plaatselijke supermarkt als vakkenvuller.

Bollen pellen

Het betaalde allemaal niet super, maar ik had nooit gebrek aan geld en ik vond de ervaring en de collega's leuk. Mijn studieresultaten leden er ook niet onder. Mijn oudste van bijna 17 heeft Thais eten rondgebracht op een fiets, maar werkt nu even niet omdat hij hard aan zijn VWO moest trekken.

VROUW-collega Mariëlle begon rond haar twaalfde met oppassen: "Een paar vaste avonden per week. Ik vond het super! Daarna werkte ik bij een meubelwinkel, een kledingwinkel, de buurtsuper en uiteindelijk ben ik de horeca in gerold. Ik ging iedere zomer op vakantie, maar ik kan me niet anders herinneren dan dat ik daarnaast altijd heb gewerkt. Om vervolgens iets te kunnen kopen waarvoor ik zelf keihard had gebikkeld...geweldig!"

Twee kampen

Toch vindt niet iedereen dat je tieners/pubers al moet laten werken. Een kleine rondgang leert dat er twee kampen zijn: mensen die vinden dat een baantje goed is voor de ontwikkeling en dat het een fijne voorbereiding is op wat komen gaat én mensen die vinden dat je je hele leven nog kan werken en dat je als tiener/puber gewoon lekker moet kunnen luieren.

Praat mee

Wat vind jij en waarom? Werken jouw tieners/pubers tijdens de vakantie? Vanaf welke leeftijd doen ze dat? En wat voor baantjes hebben ze? Kun je je nog herinneren wat jouw eerste bijbaantje was? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.