Vrouw/Seks & Relaties
197041700
Seks & Relaties

Deel 82: 'Eef, ik vind je een prachtige vrouw, maar er gaat echt niets gebeuren'

Eva is de beste vriendin van Helen, die al jaren een dagboek bijhoudt in VROUW Magazine. Na een heftige periode vol teleurstellende relaties, waarin zij ook nog eens haar kinderwens definitief moest opgeven, is Eva aan het daten geslagen. En een vaste relatie? Daar zit ze écht niet op te wachten.

Dinsdag

Er komt een mail van Jeff binnen en ik krijg er meteen een naar gevoel van in mijn onderbuik. Als ik 'm open, zie ik dat de inhoud alleen zakelijk is. Wat had ik nou gedacht? Dat hij zich na vorige week had bedacht? Dat hij alsnog met mij een spannend avontuur wil aangaan?

Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik het vorige week zo de verkeerde kant op heb gestuurd. Het is nu al veel te lang zo dat ik vrijwel iedere man die op mijn pad komt om mijn vinger windt en dump wanneer ik er klaar mee ben en dat heeft mij blijkbaar een beetje overmoedig gemaakt.

Jeff is een prachtige man, maar wel getrouwd en vader van vier kinderen. Daar had ik gewoon op voorhand al ver weg van moeten blijven. Ik had het zo slinks gespeeld dat Jeff en ik eind vorige week samen uit eten gingen. Ik deed net alsof ik het overdag te druk had voor een bespreking met hem, maar dat ik het mooi zou kunnen combineren met een diner – hij moest immers ook eten. Dat leek hem een leuk plan.

Ivo rolde met zijn ogen toen hij hoorde wat ik me in mijn hoofd had gehaald. Alsof hij het aanvoelde, zei hij al: 'Je geluk houdt een keer op hè? Er zal, hoe beeldig je ook bent, ook echt wel eens een keer een man zijn die zijn kop er wel bij houdt.' Het maakte mij alleen maar strijdbaarder. Ik zou zorgen dat deze getrouwde man zijn kop er even helemaal niet meer bij had.

Het etentje begon heel gezellig. Ik bestelde een wijntje, Jeff een spa rood. Daar had ik al alle alarmbellen moeten horen rinkelen. Deze man wilde helder en nuchter blijven. Na een uurtje bestelde hij wel een biertje, wat me weer iets meer deed ontspannen. Nu zou het weldra los gaan.

Ik zat inmiddels al aan mijn derde glas wijn en van al onze zakelijke besprekingen nam ik niet veel meer op. Ik had al diverse toespelingen gemaakt, maar Jeff ging er niet op in. Hij keek me wel steeds iets langer aan dan normaal zou zijn. Voor mij een signaal om het flirten naar een hoger niveau te tillen.

Ik greep me aan iedere strohalm vast. Toen Jeff zijn laptop openklapte om iets te verduidelijken, trok ik mijn stoel meteen naast de zijne. Ik rook zijn luchtje en maakte daar meteen een flirterige opmerking over.

"Werk Eva, werk…", tikte Jeff met een ondeugende glimlach op zijn laptop. Het was alleen helemaal geen ondeugende glimlach. Het was een ongemakkelijke glimlach waarschijnlijk, maar dat had ik – licht in mijn hoofd – niet in de gaten.

Toen we hadden afgerekend en buiten stonden en ik mijn charmeoffensief vol inzette, viel het kwartje bij mij pas echt. Ik had wat voor hem staan dralen en met mijn meest sexy stem gevraagd of hij nog zin had in een wijntje ergens. Misschien bij mij thuis, of bij hem op zijn hotelkamer. Mijn bedoelingen waren niet te missen.

Het was voor Jeff aanleiding om helder te zijn: "Eva, ik ben getrouwd. En gelukkig getrouwd. Ik ging er vanuit dat die wetenschap voor jou voldoende zou zijn om mij niet te verleiden, maar blijkbaar heb je klare taal nodig. Ik vind je een prachtige vrouw, maar er gaat echt niets gebeuren tussen ons."

Ik was op slag nuchter en schaamde me dood. Ik heb het niet ontkend en me meteen verontschuldigd. Ik wist niet hoe snel ik me uit de voeten moest maken. De vrijdag erna heb ik hem zoveel mogelijk proberen te ontlopen en het hele weekend spookte het nog door mijn hoofd. Ik heb me voorgenomen nooit meer achter getrouwde mannen aan te zitten.

Donderdag

Ik heb een rotweek. Niets loopt zoals het zou moeten lopen en mijn humeur ligt ver beneden alle peil. Het contact tussen Roy en mij is minimaal en dat vind ik enerzijds wel prettig - het is immers toch een aflopende zaak -, maar anderzijds wil ik hem nu gewoon zien. Ik heb liefde nodig. Seks. Ik twijfel of ik Roy een appje zal sturen. We kunnen vast wel iets afspreken. Dan besluit ik dat ik gewoon spontaan bij hem aanwaai. Waarom niet?

Als ik een klein uurtje later helemaal mooi opgemaakt en met mijn haar in de krul bij hem voor de deur sta, doet hij met een geschrokken hoofd open.

"Eef, wat doe jij hier nou?" Ik weet meteen dat hij niet alleen is.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.