Vrouw/Opgebiecht
1975096875
Opgebiecht

'Eens per 2 maanden vrijen, vind ik nou eenmaal niet bevredigend'

Man en vrouw in bed

Man en vrouw in bed

In de rubriek Opgebiecht kun je anoniem je geheim delen. Deze week biecht een lezeres op dat haar man niet meer warmloopt voor een vrijpartij.

Man en vrouw in bed

Man en vrouw in bed

"Mijn man en ik zijn zeven jaar getrouwd, we hebben een fijne relatie en twee lieve dochters. Eigenlijk hebben we nooit gedoe en de liefde voor elkaar is er nog altijd.

Minder privacy

In de beginjaren konden we geen genoeg van elkaar krijgen; de seks was spannend en hoe vaak we het ook deden, we namen de tijd voor elkaar. Toen onze dochters kwamen, werd dat minder. Ik was 's avonds vaak moe en sliep dan eerder dan mijn man. De jongste kroop met regelmaat bij ons in bed, waardoor we ook minder privacy hadden. Maar ja, dat was toen.

Inmiddels zijn de meiden ouder en staan ze niet meer onverwacht bij ons in de slaapkamer. Niet dat ze ons zouden kunnen betrappen, want we doen het nauwelijks meer; hij is een ­ijskonijn in bed geworden.

Geen zin

Van vriendinnen van mijn leeftijd hoor ik vaak dat ze geen zin meer in seks hebben en blij zijn als ze een week niet hoeven. Dat gevoel herken ik totaal niet. Ik heb altijd veel behoefte gehad aan intimiteit, heb altijd wel zin.

Een goede vrijpartij is voor mij de beste manier om tot rust te komen, mijn hoofd leeg te maken. Maar ik merk dat het initiatief steeds van mij moet komen. Ik doe echt mijn best om aantrekkelijk voor hem te zijn, en ­probeer hem ook te verrassen.

Lingeriesetje

Zo heb ik hem eens opgewacht in een lingeriesetje, maar daarop kreeg ik amper respons. Behalve dan dat hij zich opgelaten voelde. Volgens hem moet ik niet zo de nadruk ­leggen op seks. Maar wat moet ik dan? Als het aan hem ligt, gebeurt er namelijk niks!

Maar eens per twee maanden vrijen, vind ik nou eenmaal niet bevredigend. En als het dan gebeurt, beleef ik er weinig plezier aan. Het is zo passieloos allemaal. Laatst riep ik na het vrijen geïrriteerd of hij soms wat anders in bed wil. Maar toen antwoordde hij: 'Nee hoor, alles wat jij doet, is lekker.'

Zo saai

Hij komt dus niet met een concreet antwoord en vraagt ook niet waar ík zin in heb. Ik word hier heel onzeker van en vraag me af of hij soms seksueel op me is uitgekeken. Dat de seks daarom zo saai is geworden.

En dat terwijl mijn man mij voor het eerst echt heeft laten genieten. Vóór hem had ik een vriend met wie het vrijen nooit spannend was. Daarom was ik de ­eerste paar keren zo onder de indruk van mijn man en zijn geduld. Hij deed echt zijn best om mij te plezieren. Maar daarvan is nu weinig meer over.

Minnaar

Ik heb al gezegd dat ik de oude tijden mis, de passie van toen weer wil voelen. Maar volgens hem is het normaal dat het seksleven in een lange relatie na verloop van tijd in een sleur belandt. Natuurlijk is het logisch dat je elkaar niet meer elke minuut van de dag bespringt, maar af en toe een goede vrijpartij is toch niet te veel gevraagd?

's Avonds voor het slapengaan blijft het nu bij een knuffel en een welterustenkus. Heel lief, maar voor mij is onze relatie nu niet compleet. Als dit zo blijft, moet ik misschien maar een minnaar nemen... Wat moet ik anders?!"

Dit artikel uit de rubriek Opgebiecht verscheen eerder op 28 januari 2018 op VROUW.nl.

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook iets - al dan niet anoniem - op te biechten?

JIJ op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.