Vrouw/Praat Mee
1977426999
Praat Mee

Een (eindejaars)bonus van je man... zou jij dat willen?

Zou jij een 'mommy-bonus' accpeteren?

Zou jij een 'mommy-bonus' accpeteren?

Er is weer een trendje overgewaaid uit Amerika. Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck (34) signaleerde op de Masters of LXRY rijke mannen die hun vrouw een eindejaarsbonus geven als ze goed gepresteerd hebben. Of als de kinderen een goed rapport hebben. Zou jij een dergelijke bonus aannemen?

Zou jij een 'mommy-bonus' accpeteren?

Zou jij een 'mommy-bonus' accpeteren?

Wednesday Martin, schrijfster van de bestseller Primaten van Park Avenue , schreef in The New York Times al over deze 'mommy bonus' die succesvolle mannen in de rijke Upper East Side van Manhattan geven aan hun vrouw.

Doorbetaald

In de wereld die Martin beschrijft pushen perfect gekapte en elegant geklede vrouwen hun eveneens onberispelijke kinderen tot een zo hoog mogelijk niveau. Een wereld waarin jeugdigheid en slanke taille hoog in het vaandel staan net als een onberispelijk huis en juiste scholen.

Klinkt absurd? Nee hoor, de Quote-hoofdredacteur legde zijn oor te luisteren en wist de rijken van de lage landen te ontfutselen dat er ook hier dergelijke beloningen bestaan. Bijvoorbeeld een vrouw die stopt met werken, maar gewoon salaris blijft krijgen. Van haar man.

Huishouden

De tweede variant is volgens Schimmelpenninck een prestatiegebonden bonus: "De vrouw dient het huishouden te runnen als een CEO, en bij goede prestaties - een zwangerschap, of een jaartje niet zeiken bijvoorbeeld - verdient ze een bonus. Die natuurlijk ook als afkoopsom voor een affaire kan dienen."

Olcay Gulsen (38) kon zich er in RTL Boulevard wel wat bij voorstellen: "Er is echt wel iets voor te zeggen. Vaak besluiten de man en vrouw als er kinderen komen in overleg dat de vrouw minder of niet gaat werken, waardoor haar inkomen stagneert. Wat ik zo leuk vind aan die 'mommy-bonus' is dat je die vrouwen dan aan het eind van het jaar nog eens extra verwent."

Op Twitter laat Schimmelpenninck overigens weten dat hij zelf vindt dat Nederlandse vrouwen meer zouden moeten werken.

Praat mee

Zou jij een dergelijke bonus accepteren of zou jij beledigd zijn als jouw man die zou willen betalen? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.