Vrouw/Polyamorie files
1978027451
Polyamorie files

The Polyamorie Files

Polyamorie Files 79: Ella is jaloers op Jackie en Mikki

Ella (41) en Jeff (42) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff is op date en Ella voelt zich buitengesloten.

Buitenstaander

Die vrijdagavond slaap ik onrustig. Ik word constant wakker en kom niet echt diep in slaap. Steeds weer zie ik voor me hoe Jeff naar buiten liep, met aan elke zijde een vrouw. Ik moet ook steeds denken aan Mikki en Jackie die zo innig waren op het feestje van Jeff. Wat is er met die drie aan de hand? Ik merk dat ik me een buitenstaander voel en ik word daar een beetje nerveus van.

Zaterdagochtend bij de voetbal komt Jeff vrolijk aangelopen. Isa vliegt hem om de nek en hand in hand komen ze naar me toe gelopen. „Is Max al op het veld?” is het eerste wat hij aan me vraagt. Vanonder mijn paraplu knik ik naar het veld. „Hij loopt daar, ze zijn net begonnen.” Jeff wrijft in zijn handen, geeft me een kus en komt dan naast me staan onder de paraplu. Isa gaat weer verder met in de modder stampen.

Wijven

Heel lang staan we zwijgend tegen elkaar aan naar de voetballende jongetjes te kijken. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen of vragen, want ik weet vooral niet goed wat ik wil horen. „Wat een rotweer hè?” begint Jeff. Ik kijk hem schuin aan en knik.

„Hoe was het gisteren? In dat donkere restaurant met die twee wijven?” Jeff zucht en kijkt me aan. „Zullen we ze geen wijven noemen?” Hij blijft even stil en kijkt me dan recht aan. „Het was echt heel bijzonder Ella, ik heb een geweldige avond gehad.”

Ik voel mijn maag ineenkrimpen en in mijn hoofd begint iets te suizen. Na mijn telefoongesprek gisteren met Sara heb ik ook nog met Lize gebeld. Voor het eerst sinds tijden voelde ik hoe ik helemaal leelgliep, hoe ik alle opgekropte emoties de vrije loop liet en hoe me dat opluchtte. Aan het einde van de avond voelde ik me opgelucht en vooral ook heel sterk. „Ik heb eens nagedacht gisteravond. Over ons, over jou, over Jackie en Mikki. Er moet iets veranderen.”

Spannend

Jeff vraagt me om een stukje mee te lopen, er staan te veel andere ouders op gehoorafstand. Hij kijkt nerveus en pakt mijn hand. „Je wil toch niet scheiden hè? Ik dacht juist dat het beter ging!” Ik kijk naar zijn geschrokken gezicht en moet een beetje lachen.

„Nee Jeff, ik wil nog steeds niet scheiden. Maar ik wil wel iets anders. Ik voel me namelijk super jaloers en een beetje buitengesloten. Jij doet van die spannende dingen zoals in het donker daten met twee vrouwen en ik zit alleen thuis. Ik wil ook iets spannends doen met jou!”

Terwijl ik het zeg, voel ik de kriebels door mijn lijf gaan. De blik in Jeffs gezicht verandert en hij doet een stap dichterbij. Als hij weer wat zegt, voel ik zijn ademhaling tegen mijn wang. Zijn mond raakt mijn oor terwijl hij praat.

„Heb je zin in iets spannends? Wat dacht je ervan om de kinderen vanavond bij mijn ouders te brengen? Dan hebben we de hele nacht voor onszelf.” Voordat ik kan antwoorden, doet hij alweer een stap naar achteren en pakt zijn telefoon.

Vanavond

Jeff loopt weg en ik kijk hem na. Ondertussen komt Isa helemaal doorweekt naar me toe gerend. „Ik heb het zo koud mama!” Ik rol met mijn ogen en trek haar tegen me aan. „Je moet ook niet steeds door de regen rennen, kom we gaan naar de kantine.”

Ik gebaar naar Jeff dat we naar binnen gaan en hij steekt zijn hand op. Als Isa en ik even later onze handen warmen aan thee en chocomel, komt Jeff binnen. Ook hij is inmiddels goed natgeregend. „Het is geregeld schat, vanavond doen wij iets spannends. Ik heb al een plan.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.