Vrouw/Praat Mee
1978884204
Praat Mee

Wat heb jij te maken met mijn kinderwens?

Oprah Winfrey over kinderwens

Oprah Winfrey over kinderwens

"Zijn jullie al bezig met het krijgen van kinderen?" of: "Wanneer komt de tweede?" Vrouwen krijgen vaak dit soort vragen naar hun hoofd geslingerd. Over kinderen, maar ook over samenwonen en trouwen. Maar waar bemoeien mensen zich eigenlijk mee? Iemand die zich hier ook in herkent, is de Amerikaanse Oprah Winfrey (63).

Oprah Winfrey over kinderwens

Oprah Winfrey over kinderwens

Oprah, vooral bekend van haar jarenlange talkshow Oprah, heeft nooit kinderen gekregen. Een bewuste keus, zo legt ze nu uit in een interview met Good Housekeeping Magazine. Voor het eerst spreekt ze zich erover uit dat ze bewust geen moeder is geworden. "Ik zou geen goede moeder geweest zijn. Ik heb er het geduld niet voor."

Wel geeft ze aan dat ze druk voelde om te gaan trouwen en kinderen te krijgen met haar partner Stedman Graham.

Dat mensen elkaar al snel - onbewust - onder druk zetten, blijkt uit een rondje over de redactie. Een vriendin van collega E. krijgt bijvoorbeeld bijna wekelijks de vraag wanneer zij en haar man nou eens aan kinderen gaan beginnen.

Praat mee

Is dit herkenbaar voor jou? Ben jij ook al een x aantal jaren samen met je partner en krijg je aan de lopende band vragen over jullie kinderwens en wanneer jullie nou eindelijk eens in het huwelijksbootje stappen? Wat vind je daarvan en hoe reageer je daarop?

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.