Vrouw/Praat Mee
1979901903
Praat Mee

Praat mee

Horeca wil dinsdag opengaan, zoek jij het terras op?

Zou jij de horeca bezoeken als de terrassen worden opengegooid?

Zou jij de horeca bezoeken als de terrassen worden opengegooid?

Na de versoepelingen van de coronamaatregelen voor andere sectoren, voelt de horecasector zich achtergesteld. Het liefst willen ze volledig open, maar het openen van de terrassen zou al een goed begin zijn. Daarom roept een actiegroep van Koninklijke Horeca Nederland restaurants op 2 maart gasten te ontvangen op hun terrassen.

Zou jij de horeca bezoeken als de terrassen worden opengegooid?

Zou jij de horeca bezoeken als de terrassen worden opengegooid?

De horeca is het zat, aldus Corné van de Erve, woordvoerder van KHN Friesland in De Telegraaf. Ze voelen zich niet gehoord en gesteund door het demissionaire kabinet, dat nog steeds geen versoepelingen toelaat voor de horecasector.

Horecabazen zeggen dat het niet langer vol te houden is. Daarom zouden veel van hen gehoor geven aan de oproep voor het openen van de terrassen op 2 maart, aldus Omroep Brabant.

Ook burgemeester Femke Halsema vindt dat het kabinet het openen van de terrassen moet overwegen. Zij zag dat de inwoners van Amsterdam de afgelopen dagen van het mooie weer wilden genieten in de overvolle parken, wat ook gebeurde op andere plekken in Nederland. Met het openen van de terrassen kunnen horecaondernemers de drukte ten minste reguleren, aldus Halsema.

Er werd dan ook met verbazing gereageerd op de drukte in parken. De twitteraar hieronder vindt dat als het in parken zo druk kan zijn, de terrassen ook open moeten.

Niet verstandig

Volgens Rutte is het openen van de terrassen op dit moment niet verstandig. Hij wijst erop dat open terrassen een aanzuigende werking hebben en dat het daardoor snel te druk kan worden, aldus NOS.

Daarnaast is er volgens de demissionaire premier al risico genomen met het heropenen van het voortgezet onderwijs en het MBO en de andere versoepelingen.

Praat mee

Zou jij de horeca bezoeken zodra ze hun deuren openen? Of vind jij het niet verstandig dat ze weer opengaan? Praat mee en laat het ons weten via onze Facebookpagina

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

POPULAIRE VIDEO'S