Vrouw/Culinair
1980727655
Culinair

VROUW Magazine

Recept: Hot and sweet chicken met chilidip

Recept van Oil & Vinegar

Recept van Oil & Vinegar

„Het duurde best lang voordat de zon doorbrak dit jaar”, aldus culi-expert Marjolein. „Maar toen-ie eenmaal begon te schijnen, ging het dak er ook af: de koude rosé kwam op tafel en de fik ging in de barbecue. Hoe fijn, het is pas juli. Nog maanden zomer tegoed.”

Recept van Oil & Vinegar

Recept van Oil & Vinegar

Benodigdheden

~ 12 kippenvleugels

~ 2 tl zeezout

~ 80 g honing

~ 20 g bruine basterdsuiker

~ 50-70 g tomatenpuree

~ 4 el aardbei-rabarberazijn (Oil & Vinegar)

~ 2 tenen knoflook

~ 2 el kruidenmix voor barbecue

Voor de dipsaus:

~ 6 el mayonaise

~ ½ el chilisaus

Bereiding

Bestrooi de kippenvleugels met zeezout, pers de knoflook uit en smeer de kippenvleugels hiermee in. Laat 60 minuten intrekken in de koelkast. Maak nu de marinade. Meng daarvoor de honing, basterdsuiker, tomatenpuree en de azijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg hier de kruidenmix aan toe en laat iets afkoelen. Verwarm de barbecue tot 160 °C.

Leg de kippenvleugels in een pan, zet deze op de barbecue en sluit het deksel. Laat de kip 30 minuten garen en smeer vervolgens de marinade met een kwastje op de kippenvleugels. Sluit de barbecue weer en laat de kip verder bakken tot de marinade is opgelost. Herhaal dit tot de marinade op is. Roer de mayonaise en de chilisaus door elkaar voor een pittige dipsaus.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.