Vrouw/Opgebiecht
1982016489
Opgebiecht

'Sinds mijn man denkt dat ik minder verdien, is de seks weer goed'

vrouw in bed

vrouw in bed

Ik ontmoette mijn man tijdens mijn studententijd. Hij werkte in een kroeg waar ik heel wat uren aan de bar heb gezeten. Ik was tot over mijn oren verliefd en vond het maar wat stoer dat ik met de barman ging.

vrouw in bed

vrouw in bed

En terwijl ik mijn studie afrondde, een stage in het buitenland liep en er nog een master achteraan plakte, is mijn man, nadat hij twee keer een studie probeerde, blijven werken in de horeca.

Promotie na promotie

Toen we het tijd vonden om een gezin te stichten, besloten we buiten de stad te gaan wonen. We kregen twee kinderen. In het begin was het heel fijn dat hij vaak laat moest beginnen. Hierdoor was hij overdag bij de kinderen. Als ik thuiskwam uit mijn werk, nam ik het stokje van hem over.

Een paar jaar geleden is hij voor een restaurant bij ons in de buurt gaan werken. Ondertussen kreeg ik promotie na promotie, werd ik op mijn werk de hemel in geprezen en verdiende ik ook nog eens bakken met geld. Heerlijk, want geldzorgen hadden we nooit. Maar dat ik degene was die het meeste geld in het laatje bracht, vond hij vreselijk.

Invloed op onze seks

Hoewel hij het in eerste instantie nooit hardop zei, kwam het er na verloop van tijd toch uit: hij schaamde zich voor zijn beroep en voelde zich minderwaardig in onze relatie. Hij trok zich steeds vaker terug en dat had ook zijn invloed op onze seks.

Ik probeerde nog met hem over de situatie te praten, maar het verbeterde allemaal niet. Mede daarom heb ik uiteindelijk beweerd dat ik een paar schalen ben teruggezet. Ik gooide het maar op werkstress en dat ik meer tijd met ons gezin wilde doorbrengen.

Een wilde nacht

Toen ik het vertelde, zag ik een glinstering in zijn ogen. Eindelijk kwam ík weer eens met minder goed nieuws. Hij troostte me en hield me lange tijd vast. Die avond trokken we ons terug in de slaapkamer en hadden we een wilde nacht... Die konden we heel goed gebruiken!

Ik merk dat hij zich nu een stuk beter voelt. Mannelijker, waarschijnlijk. En tussen de lakens hebben we het eindelijk weer leuk. Voorlopig blijf ik mijn leugen dus maar even volhouden...

Jij op VROUW.nl

Herken jij bovengenoemde situatie? Zo ja, hoe heb jij die (niet) opgelost?

Vertel het hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.