Vrouw/Columns & Opinie
1988697035
Columns & Opinie

'Een droom is essentieel om lol in je leven te houden'

Catherine Keyl

Catherine Keyl

Ik heb drie fantastische films gezien: Bohemian Rhapsody, A star is born en The Wife. Logisch dat ze alle drie genomineerd waren voor de Golden Globes, die afgelopen weekend werden uitgereikt.

Catherine Keyl

Catherine Keyl

Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom er altijd vier of vijf goede films tegelijkertijd in de bioscoop zijn en daarna maanden niks?

Indruk

Enfin, diep in m’n hart hoopte ik dat Lady Gaga de prijs voor de Beste Actrice zou winnen. Ze speelt namelijk supergoed in A star is born. Niet dat ik haar ken, maar ik ben in Kaapstad ooit naar een concert van haar geweest en daar maakte ze een enorme indruk op me.

Heus niet alleen vanwege de jurk van vlees die ze toen nog droeg, maar vooral omdat ze halverwege het concert welgemeend tegen het publiek zei dat ze het zo indrukwekkend vond dat ze daar nu stond. In dat grote stadion.

Succes

Ze zei: "Drie jaar geleden werkte ik nog in een kapperszaak, en moet je nu zien! Dat is dankzij jullie! Laat de moed dus nooit zakken, je ziet wat er kan gebeuren in je leven." Geweldig als iemand haar eigen succes gebruikt om een ander op te peppen. Ze won een Globe. Niet voor Beste Actrice, maar voor het nummer Shallow dat ze speciaal voor de film maakte. Ze nam het beeld die nacht zelfs mee naar bed.

De Globe voor Beste Actrice ging naar Glenn Close. En terecht, ze speelt een mooie rol in The Wife. Ik was eveneens onder de indruk van haar dankwoord. "Vrouwen zijn zo geneigd alles te doen voor hun kinderen, kleinkinderen en relaties, maar het is ook belangrijk dat je een droom hebt." Wat een ware uitspraak!

Baantje

Ik moest meteen denken aan al die vrouwen om me heen die nog een baantje hebben en al wat ouder zijn. Als hun partner ziek wordt, zeggen ze dat baantje meteen op; ze willen er kunnen zijn als hij naar het ziekenhuis moet, of als ze anderszins nodig zijn.

Allemaal tot je dienst, maar als je ouder bent en toch weer wilt werken, krijg je dat baantje nooit meer terug. Al die vrouwen vinden het heerlijk om te werken en toch laten ze anderen voorgaan.

Spijt

Ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat degene die verzorgd moet worden, weer geneest. Maar het baantje is ondertussen alweer vergeven en de meeste vrouwen hebben dan ongelooflijke spijt dat ze hebben opgezegd. Niet dat ze er ooit over zullen klagen: stel dat de partner zich belast zou voelen! Dat kan natuurlijk niet.

Een voorbeeld van vrouwelijke opofferingsgezindheid. Mooi dat ze het doen, maar een beetje meer aan jezelf denken, kan in dit geval geen kwaad. Toch maar even gedurende de ziekte van de partner met het baantje schipperen, zou ik zeggen.

Een droom, hoe klein ook, is essentieel om de lol in je leven te behouden.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.