Vrouw/Seks & Relaties
1994302955
Seks & Relaties

Deel 3: Ik wil haar ontmoeten voordat hij gaat daten

EyeEm Mobile GmbH

EyeEm Mobile GmbH

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Jeff brengt een open relatie ter sprake en is sindsdien erg druk met zijn laptop. Ella schrikt als ze een berichtje leest.

EyeEm Mobile GmbH

EyeEm Mobile GmbH

“Ben je met iemand aan het chatten?”, vraag ik als Jeff terug de kamer inloopt. Hij kijkt me aan en zegt niets. “Ik kon het niet laten Jeff, ik opende je laptop en zag een bericht met x’jes binnenkomen. Ik kon niet zien van wie.” Hij komt naast me zitten op de bank en slaat een arm om me heen. “Het geeft niet, ik wil geen geheimen voor je hebben. Dat berichtje was van Jackie, een collega, we kunnen het erg goed vinden met elkaar.”

Weer plezier in zijn werk

Nu zeg ik even niks, ik staar voor me uit. Jeff trekt me steviger tegen zich aan en geeft een kus op mijn hoofd. “Jackie werkt sinds een paar maanden bij ons op kantoor en we hadden meteen een klik. Ze is erg grappig en intelligent, net als jij. Door haar ga ik weer met meer plezier naar mijn werk. We lunchen vaak samen en we chatten dus ook weleens met elkaar. Of nou ja, best vaak.”

Ik zwijg nog steeds en voel een steekje in mijn maag. Opeens komen er weer duizend vragen in mijn hoofd, die ik er meteen uitgooi. “Ben je met haar naar bed geweest? Weet ze dat je getrouwd bent? Heeft ze een relatie? Waar woont ze? Wat is haar achternaam? Hoe ziet ze eruit, hoe oud is ze?” Ik zucht en Jeff grinnikt.

Niets gebeurd

“Nee schat, natuurlijk ben ik niet naar bed geweest met haar. Dat zou ik nooit achter je rug om doen, geloof me. Jackie is 37 en gescheiden. Uiteraard weet ze dat wij getrouwd zijn, ze is zelfs heel benieuwd naar jou, ze wil je graag leren kennen.

En ja, er is een bepaalde spanning tussen ons op het werk. We hebben uitgesproken dat we elkaar interessant en aantrekkelijk vinden, maar Jackie wil echt niet tussen jou en mij in komen te staan en ik wil jou geen pijn doen. Dus er is echt niets gebeurd tussen ons.”

Spanning

Ik merk dat mijn hoofd moeite heeft om alle woorden van Jeff een plek te geven. Mijn lijf is moe, maar mijn brein is alert. “Maar zou je dat willen, dat er iets tussen jullie gebeurt?”, vraag ik voorzichtig zonder Jeff aan te kijken. “Ik denk het wel,” zegt Jeff zacht.

“Ik voel de energie als we met elkaar praten en ik vind haar een mooie vrouw. Ik zou graag eens na werktijd met haar afspreken, om te ontdekken wat deze spanning nu is. Jackie wil dat ook, maar we doen het alleen als jij er ook achterstaat.”

In mijn hoofd hoor ik mezelf ‘NEE’ schreeuwen, maar mijn lijf is te moe voor dit gesprek. Tegen Jeff zeg ik dat ik moet nadenken en hij is begripvoller en liever dan ooit. In bed komt hij tegen me aan liggen en nog voordat ik kan beginnen met piekeren, zeg ik uit het niets: “Doe het maar Jeff, spreek maar af met haar. Op één voorwaarde: ik wil haar eerst ontmoeten.”

Ze komt overmorgen

Als ik de volgende dag wakker word uit een diepe, droomloze slaap, is Jeff al beneden met de kinderen. Terwijl ik de broodtrommels vul, pakt Jeff zijn jas en komt naast me staan. Hij begint enthousiast te praten. “Ik heb even overlegd met Jackie. Ze wil je dolgraag ontmoeten en komt overmorgen even langs!”

Ik probeer te glimlachen als hij me een kus geeft en de deur uitloopt. Het enige wat ik wil, is terug naar mijn droomloze slaap.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.