Vrouw/Praat Mee
1996793911
Praat Mee

Praat mee

’Verplicht mondkapje ook in de supermarkt’

Veel mensen vinden het nog altijd moeilijk om anderhalve meter afstand te houden in de supermarkt, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Tijd dus om, net als in het openbaar vervoer, mondkapjes ook in de supermarkt te verplichten?

Het programma Hart van Nederland vroeg aan tweeduizend deelnemers van hun panel Wat Vindt Nederland of zij dat een goed plan zouden vinden. Nee, vindt maar liefst 64 procent van de panelleden. Het verplichten van mondkapjes tijdens het boodschappen doen gaat hen veel te ver, zeker omdat het RIVM twijfelt of een mondkapje echt helpt.

OV

Een pijnpuntje onder de panelleden is het feit dat mensen die met het ov willen reizen al verplicht een mondkapje moeten dragen, maar zo’n mondkapje dan wel zélf moeten regelen. „Als het verplicht wordt gesteld vind ik dat, net als in andere landen, de overheid hierin moet voorzien”, stelt een deelnemer.

Mensen moeten gewoon beter opletten, daar moet de overheid zich verder niet in mengen, is een veelgehoorde reden voor het niet verplicht stellen van mondkapjes in de supermarkten.

Praat mee

Wat vind jij? Moeten mondkapjes vanaf 1 juni ook in de supermarkt verplicht worden gesteld? En moet de overheid die mondkapjes verstrekken of moeten mensen daar zelf voor zorgen? En hoe kunnen supermarkten ervoor zorgen dat mensen zich aan de anderhalve meter afstand houden? Praat met ons mee via Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.