Vrouw/VROUW magazine
1998823136
VROUW magazine

VROUW magazine

Op Vaderdag eten we runderspiesjes met naan!

Culi-expert Marjolein: „In tegenstelling tot sommige andere leden van het gezin, maak ik mijn echtgenoot heel blij met een lekkere biefstuk van de barbecue of grill. We eten dat niet vaak, dus op Vaderdag maak ik dat met liefde voor hem. Maar: runderspiesjes met naan zijn ook zeer aan te raden.”

Benodigdheden runderspiesjes met naan

Voor 4 porties

  • 300 g (Ierse) biefstuk, in 12 gelijkmatige blokjes
  • zonnebloemolie
  • 2 el vijfkruidenpoeder
  • 1 winterpeen
  • 1 pastinaak
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 naanbroden
  • 1 courgette, in 12 gelijkmatige stukken
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 2 avocado’s, gehalveerd, in plakjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g feta, in blokjes

Bereidingswijze runderspiesjes met naan

Stap 1

Bestrijk de vleesblokjes licht met zonnebloemolie. Meng ze in een kom met het vijfkruidenpoeder en laat 30 minuten marineren.

Stap 2

Snijd de winterpeen met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in lange, dunne repen. Doe hetzelfde met de pastinaak. Zet een gietijzeren koekenpan op de barbecue en laat hem goed heet worden. Schenk een beetje zonnebloemolie in de pan en bak de groentelinten al roerend tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de bladpeterselie.

Stap 3

Houd warm. Leg de naanbroden op de groenten, zodat ze warm worden en de sappen kunnen absorberen. Rijg afwisselend drie vleesblokjes en drie stukken courgette aan een metalen pen. Gril de vier spiesjes op het rooster aan weerszijden goudbruin. Leg de spiesjes op de groentelinten en de naanbroden nog 2 minuten op het rooster.

Stap 4

Leg de naanbroden op een grote snijplank en verdeel de groentelinten, tomaat, avocado, pompoenpitten, feta en runderspiesjes erover.

Tip: in plaats van pastinaak kunt u ook voor een andere knolsoort kiezen. Liever meer pit? Rode peper erbij is ook top.

Liever iets uit de zee op de barbecue? Maak dan deze heerlijke garnalen van de barbecue met pastis! Liever vega? Klik hier voor een lekker lijstje met onder andere blemkool wings en maiskolfjes.

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf). Als premiumlid kun je het ook (soms al eerder) online lezen.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.