2001510
Vrouw

In het nieuws

’Voor mij betekent vrijheid gelukkig zijn’

Op Bevrijdingsdag vieren we dat we in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien vrij zijn van oorlog en onderdrukking. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Maar wat betekent het begrip 'vrijheid' voor jou persoonlijk? VROUW ging de straat op.

Beertje Martens (27)

"Voor mij betekent vrijheid gelukkig zijn. Ik vind dat mensen best weleens wat meer stil mogen staan bij de vrijheid die ze hebben. In Nederland hoor je mensen vaak klagen en zeuren, terwijl ze het hier super goed hebben. Sinds ik geen vaste baan meer heb, sta ik steeds vaker stil bij mijn vrijheid. Ik ben tatoeëerder en plan zelf mijn uren. Die vrijheid en het idee dat ik kan doen wat ik wil, vind ik heerlijk."

Isabelle Swerts (42)

"Vrijheid wil zeggen dat je jezelf kunt overgeven aan de natuur en dat je kan doen waarin je zin hebt. Niet bij alles nadenken en jezelf gewoon laten gaan in de flow van het leven. Ik ervaar de meeste vrijheid tijdens yoga. Als ik daar de knop omzet, dan heb ik vrijheid in mijn gedachtes. Ik hoef op zo'n moment aan helemaal niets te denken."

Benieuwd wat ‘vrijheid’ voor andere vrouwen betekent? Lees hun verhalen in de krant van dit weekend of op VROUW.nl: ‘Wil ik een weekje weg met mijn camper? Dan doe ik dat gewoon.’