Nieuws/Vrouw
2002352905
Vrouw

Steven jij af op een burn-out? Check het hier!

Suzanne

Suzanne

Na jaren keihard ploeteren en altijd maar 'aan' staan, raakte Suzanne (32) overspannen. En dat was helemaal niet zo gek, besefte ze toen ze haar gemiddelde dagplanning bekeek. Van een superwoman naar een vrouw met een burn-out. Suzanne weet inmiddels hoe je in die vuilkuil belandt. Check hier of je niet hetzelfde gevaar loopt...

Suzanne

Suzanne

"Het eerste wat je 's ochtends doet is je social media checken; zo zie je wat voor leuk leven iedereen leidt, en jij niet. Dan stap je te laat je bed, moet je letterlijk de auto inspringen en voel je jezelf een sukkel omdat je alweer te laat komt.

Efficiënt

Je benut je tijd in de files wel efficiënt; ontbijten, opmaken, en niet te vergeten bellen met vriendinnen om te klagen over het leven. Heerlijk begin van de dag! Op het werk spring je gelijk gehaast in een meeting of begin je aan de eerste klus.

Er wordt namelijk op korte termijn iets van je verwacht en die verwachting is het enige wat nu telt. Lange termijn dingen worden niet gezien en daar krijg je op dit moment ook geen waardering voor. Enkel de waan van de dag telt.

Taken

Wanneer je aan een taak bezig bent en je manager of collega komt iets vragen, onderbreek dan gerust waar je mee bezig bent en ga helemaal op in wat de ander van je wil. Want stel je voor dat de ander je niet attent of behulpzaam zou vinden! Dat is toch veel meer waard dan je eigen concentratie?

Laat je gewoon door alles afleiden en mis niets van alle grappen die op werk gemaakt worden. Je moet overal bij zijn, van alles op de hoogte zijn en vooral aardig gevonden worden.

Superwoman

Als de werkdruk te hoog is, vraag dan geen hulp aan anderen. Jij bent superwoman, dus je kunt alles prima alleen. Jij geeft hulp, je vraagt geen hulp. En je geeft al helemaal niet toe dat het teveel is.

Je wordt er toch voor betaald? In meetings luister je met een half oor en doe je ondertussen je werk. Dat is namelijk heel efficiënt! Zie je dat je een superwoman bent; jij kunt alles tegelijk!

Onvrede

En wanneer je onvrede voelt en je eindelijk de moed hebt verzameld om er iets van te zeggen, zorg er dan voor dat de ander zich hier niet ongemakkelijk bij voelt. Zeg dan dat je het zelf wel weer oplost. Je hebt je dan in ieder geval geuit, dat schijnt belangrijk te zijn.

En vergeet niet om te blijven lachen. Dan zien mensen tenminste niet hoe je je echt voelt. Zo wordt je onvrede, en alles wat je zegt, niet serieus genomen. Zolang je maar lacht en de ander een goed gevoel geeft is het goed.

Vriendinnen

En als je energie na deze lange werkdag laag is, sla het sporten 'dit keer' maar even over. Op de terugweg moet je uiteraard weer al je vriendinnen bellen om te filosoferen over het leven en om alle liefdesproblemen van je vriendinnen op te lossen. Je voelt je voldaan, iedereen is tevreden. Al ben jij dat niet, daar gaat het natuurlijk niet om.

's Avonds pieker je over morgen, hoe kun je het morgen opbrengen om een drukke dag op werk te hebben en daarna ook nog naar die verjaardag te gaan? Je zegt vooral de verjaardag niet af maar blijft jezelf schuldig voelen dat je het niet kunt opbrengen om er voor iedereen tegelijk te zijn.

Berichtjes

Want wat ben jij een slechte vriendin omdat je de laatste tijd niet gezellig bent, en wat ben je een slechte dochter omdat je je ouders al heel de week niet hebt gezien, en wat ben jij aan het falen op je werk!

Als je dan eindelijk even tot rust komt en je telefoon gaat, neem je die altijd op en reageert je altijd gelijk op alle berichtjes. Want dat gaat nu eenmaal voor jouw rust. En vergeet niet de vrolijkheid die iedereen van je verwacht."

Jij op VROUW.nl?

Zit er ook een Lezerscolumn in jouw pen?

Schrijf 'm dan hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.