Vrouw/VROUW magazine
2003952530
VROUW magazine

VROUW Culinair

Een hotdog-rol... Amazing!

Ik ben blijkbaar de enige persoon die niet warmloopt voor een weekendje New York. Doe mij de omgeving van Boston maar: Ik plukte er cranberries in de herfst. De kleuren van de bomen waren waanzinnig en ik at heerlijke kreeft in een fastfoodrestaurant. Een droomreis!

Ingrediënten (1 rol, 2 personen)

- 4 vellen filodeeg

- 100 g zuurkool

- 1 el crème fraîche

- 3 tl grove mosterd

- 2 hotdogworsten

- scheutje olie

- zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1

Laat het filodeeg in de verpakking in 30 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe de zuurkool met 3 eetlepels water in een pan, breng aan de kook en kook zo’n 5 minuten.

Stap 3

Leg twee vellen filodeeg, iets overlappend, naast elkaar op de bakplaat. Besmeer met wat olie en leg er nog twee vellen op.

Stap 4

Besmeer het filodeeg met de crème fraîche en verdeel de mosterd erover.

Stap 5

Verdeel de zuurkool over de vellen en bestrooi met zout en peper.

Stap 6

Leg de hotdogs langs de lange kant van de filodeegvellen en rol ze op. Bestrijk de rol licht met wat olie.

Stap 7

Bak de hotdogrol zo’n 20 minuten in de oven.

Stap 8

Snijd in vier stukken en serveer als lekker hapje. Maak een dubbele hoeveelheid als je voor een avondmaal voor vier personen wilt gaan!

Dit recept staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd