Nieuws/Vrouw
2006118127
Vrouw

En nu opzouten! Marjon wees haar man de deur

Marjon (43) had een bezitterige man die haar ook nog kleineerde. Na lange tijd wist ze met hem te breken. De verhalen van de andere vrouwen die hun man de deur wezen, lees je in VROUW Magazine.

“Ik ontmoette mijn ex ‘Pieter’ in de kerk. Ik had destijds geen baan en leefde van de bijstand. Pieter benaderde mij en vroeg of ik hulp nodig had met mijn cv. Ik vond hem een aantrekkelijke man: groot, verzorgd... hij straalde uit dat hij zijn zaakjes voor elkaar had. Aanvankelijk waren onze gesprekken zakelijk, maar ze werden steeds vriendschappelijker. Intiemer."

Vage relatie

"Twee weken later was mijn verwarming kapot en bood hij aan om een straalkacheltje te brengen. Ik vond het ergens wel eng, ik kende hem amper. Maar het was zo koud in huis dat ik toestemde. Het werd die avond heel gezellig, en vanaf dat moment hadden we een soort vage relatie. Uiteindelijk raakte ik zelfs zwanger. Niet gepland, maar ik hoopte dat hij de verantwoordelijkheid voor ons kindje met mij wilde dragen. Ik had het mis: hij was er totaal niet blij mee en stuurde zelfs aan op een abortus. Uiteindelijk hoefde ik geen keuze te maken want ik kreeg een miskraam.

Er was een barst in mijn vertrouwen gekomen en toch ging ik door met de relatie... ik was verliefd. Doordat ik weinig eigenwaarde had, cijferde ik mezelf volledig weg. Ik koos voor zijn geluk, in plaats van het mijne. Door me nederig en dienstbaar op te stellen, dacht ik dat hij vanzelf wat liever zou worden. Maar Pieter werd juist steeds bezitteriger. Ook zei hij vaak dat ik niets waard was. Ik voelde me ongelooflijk eenzaam. Steeds vaker kwam hij een paar dagen niet thuis."

'Zo'n vrouw zul je nooit meer krijgen'

"Uiteindelijk was ik er helemaal klaar mee. Ik had zijn spullen klaargezet en zei dat hij weg moest, dat ik het niet meer aankon. Hij was woest, begon op de deur te bonken en te roepen: ‘Dit is ook mijn huis!’ Toen ben ik zelf maar weggegaan. Gelukkig vond hij andere woonruimte, maar hij bleef me stalken. Stond hij op de hoek van de straat, waar ik uit de bus stapte, of bij de supermarkt waar ik altijd kom. Dan zei hij dat ik er goed uitzag, maar ik heb hem altijd afgewimpeld. Uiteindelijk gaf hij het op.

Een tijdje geleden belde hij me om te zeggen dat een helderziende vrouw aan hem had gevraagd of hij een relatie had. Ze had tegen hem gezegd: ‘Zo’n vrouw als je had, zal je nooit meer krijgen.’ Hij vertelde dat hij zich dat nu ook realiseerde. Heel pijnlijk dat hij dit nu pas zag. Aan de andere kant was ik wel weer blij met dit stukje bevestiging."

Er is vast iemand voor mij

"Momenteel heb ik geen relatie, maar ik verlang er wel weer naar. Ik ben niet op zoek, zoiets kun je niet afdwingen. Maar er loopt vast iemand voor mij rond die me echt ziet en ­waardeert. Iemand die misschien wel een kindje met me wil.”

Benieuwd waarom de andere vrouwen hun partner de deur wezen? Je leest het in VROUW Magazine!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.