Vrouw/Praat Mee
2006832546
Praat Mee

Ben jij er voor jouw schoonmoeder in voor- en tegenspoed?

De Hazesjes toen alles nog koek en ei was

De Hazesjes toen alles nog koek en ei was

Rachel Hazes (47) is ingestort en opgenomen in een ziekenhuis. Zoon André jr. en schoondochter Monique, met wie Rachel al langere tijd geen contact heeft, zijn nog niet in het ziekenhuis gesignaleerd. Dochter Roxeanne en haar nieuwe vriend daarentegen wel. Bijna de helft van de relaties tussen schoonmoeders en schoondochters wordt omschreven als vijandig. Hoe is de relatie met jouw schoonmoeder? Maak je grappen over haar of kunnen jullie prima door een deur?

De Hazesjes toen alles nog koek en ei was

De Hazesjes toen alles nog koek en ei was

In een verklaring laat de familie weten waarom de weduwe van Andre Hazes is opgenomen: "Rachel heeft veel meegemaakt en dat alles bij elkaar opgeteld, is haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen. Het leek haar daarom beter om hier met hulp van buitenaf aan te werken."

Trots

Dochter Roxeanne (24) laat weten: "Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft. Ik zou het zeer op prijs stellen als hier respectvol mee omgaan wordt zodat zij in alle rust kan werken aan haar herstel.''

Zoon André jr, met wie Rachel momenteel geen contact meer heeft, reageert op Facebook op het nieuws dat zijn moeder is opgenomen. "Mensen die Facebook-posts van Monique en mij aan de gezondheid van mijn moeder koppelen, slaan de plank mis. Ik wens haar vanzelfsprekend een goed en spoedig herstel."

Karma

Eerder plaatste schoondochter Monique Noelle namelijk een Instagrampost over karma. De link met Rachel werd door sommige volgers snel gelegd. Anderen namen het voor Monique op. Zo zeg tlc.sam: "Ach mensen, hou toch eens op met een verband te zoeken naar wie of wat dan ook! Mo, plaatst wel vaker wat."

In het statement van de familie staat verder: "Wij zijn heel blij dat we voor Rachel een fijne omgeving hebben kunnen vinden waar ze in alle rust met de juiste begeleiding kan werken aan haar genezing. We begrijpen dat er wellicht vragen zullen zijn, alleen we willen iedereen met klem verzoeken om Rachel en ons alle rust te gunnen."

Extreem geestelijke nood

Volgens psychiater Bram Bakker, die benadrukt de situatie van Rachel Hazes niet te kennen, is het aantal bedden op psychiatrische afdelingen van ziekenhuizen anno 2017 schaars zegt hij in het AD.

"De plekken die er zijn worden eigenlijk alleen bezet door mensen die acute en extreem geestelijke nood hebben. Iemand met 'doorsnee' depressieve klachten wordt in geen geval op zo'n afdeling opgenomen. Ik denk, op basis daarvan, dat er meer aan de hand moet zijn met mevrouw Hazes. Ze ligt daar immers niet zo maar.''

Praat mee

Hoe is de band met jouw schoonmoeder? Zijn bij jullie de verhoudingen in orde en zou jij haar bezoeken als er iets met haar is, of hebben jullie spanningen met elkaar? Praat mee!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.