Vrouw/Seks & Relaties
2008139643
Seks & Relaties

Tussen de lakens

Lara (34): 'Ik ga geen borstvoeding geven; ik wil mijn seksleven terug'

In de rubriek 'Tussen de lakens' vertellen vrouwen over hun seksleven. Dit verhaal komt van Lara (34). Ze is acht maanden zwanger en moet niet meer aan seks denken sinds de positieve test.

Nathan en ik hebben altijd een fantastisch seksleven gehad. We deden het iedere week minstens vier keer en namen er dan ook echt de tijd voor. Drie jaar geleden stopte ik met de pil; we wilden een kind. Dat verliep echter niet zo voorspoedig als we hadden gehoopt. Na een jaar was ik nog niet zwanger en klopten we aan bij de huisarts. Er werden wat tests gedaan, maar er werd bij ons allebei niets afwijkends gevonden.

Zwanger

We besloten het allebei nog even aan te zien. Ik heb twee vriendinnen die het medische circuit in zijn gegaan en daar volledig door in beslag werden genomen. Nathan en ik wilden dan wel een kind, maar we hadden ook weer niet zo'n enorme haast. We zagen een baby liever voortkomen uit seks, dan uit een handeling van een arts. We hebben nog wat mooie reizen gemaakt, genoten van onze vrijheid én van de seks – want we deden het meer dan ooit. Na onze laatste vakantie bleek ik zwanger.

Het was niet te missen, ik was vanaf dag één ongelooflijk misselijk. Ik vond het vreselijk – hoe blij ik ook met het vooruitzicht op ons kind was. Ik kwam ook meteen aan. Ik was nog geen twee maanden zwanger of ik paste mijn kleding al niet meer. Met sporten was ik gestopt. Het enige dat ik nog kon opbrengen, naast mijn werk, was bankhangen en slapen.

Libido kwijt

De misselijkheid verdween gelukkig na drie maanden. Maar om nou te zeggen dat ik me veel beter ging voelen... Ik ben mezelf en vooral mijn lijf gewoon volledig kwijt. Ik ben altijd moe, voel me dik, verre van sexy en heb totaal geen libido meer. Nathan had gehoopt dat het na die eerste drie maanden terug zou komen, maar daarin moet ik hem teleurstellen. Ik moet niet aan seks denken!

Nathan heeft in het begin nog wel even geprobeerd mij over te halen. 'Ik vind je zo mooi nu', zei hij dan, om me te paaien. Maar daar moesten we dan allebei ook wel weer heel erg om lachen. Nathan vindt mij namelijk helemaal niet mooi, zo dik – daar zijn we heel eerlijk over. Er zijn mannen die zwangere vrouwen heel aantrekkelijk vinden. Voor Nathan werkt die enorme buik niet bepaald als katalysator.

Geen borstvoeding

Ondanks dat ik er niet aan moet denken, mis ik de seks wel. Nathan en ik fantaseren niet alleen over ons kindje samen; we hebben het er ook regelmatig over hoe we ons seksleven weer terug gaan krijgen. Vooral de avonden waarop we samen een wijntje dronken en dan licht aangeschoten in bed eindigden, mis ik. Ik heb dan ook besloten geen borstvoeding te gaan geven. Ik wil weer wat drinken! En probeer je maar eens sexy te voelen als de melk uit je borsten druipt… Nee; ik wil mijn lijf gewoon zo snel mogelijk terug.

Een goede vriendin aan wie ik dat vertelde, noemde me egoïstisch. Zij is behoorlijk pro-borstvoeding en snapt niet dat seks en wijn voor mij redenen zijn om er niet aan te beginnen. We kregen er een behoorlijk pittige discussie over. Ik vind dat dit niet haar zaak is. Ik wil een blije moeder voor mijn kind zijn en daar hoort voor mij een gezond seksleven bij.

Vibe

Misschien zie ik het te rooskleurig in en gaan de gebroken nachten en het ouderschap er wel voor zorgen dat ons seksleven nooit meer zo wordt als het was. Maar ik ben wel van plan er alles aan te doen om onze 'vibe' op dat gebied weer terug te krijgen. Eerst maar eens bevallen! (En hopen dat de boel beneden ongeschonden uit de strijd komt!)

Jij op vrouw

Wil jij ook jouw ‘Tussen de Lakens-verhaal’ vertellen? Mail naar [email protected]

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.