Vrouw/Praat Mee
2011224893
Praat Mee

Praat mee

Hamsteren... Slim of asociaal?

Het zal je niet verbazen dat op dit moment Nederlands meest gebruikte werkwoord ’hamsteren’ is. Afgelopen vrijdag zou Albert Heijn zelfs 70% meer verkocht hebben dan op andere vrijdagen. En dat is te zien, want de schappen zijn leeg. Wie nog op jacht moet naar paracetamol of toiletpapier zal dikwijls misgrijpen.

Social media staan vol met beelden van lege supermarktschappen, zoals bij Marjolijn van de Gender die zich afvraagt of ze überhaupt nog eten kan bemachtigen.

Maar niet alleen de mensen die niet voor een weeshuis hebben ingeslagen grijpen mis, ook de hardwerkende Nederlanders die pas toekomen aan boodschappen doen wanneer de grootste slag al is geslagen. Mensen in de zorg bijvoorbeeld. Juist de mensen die we nu zo hard nodig hebben.

Vandaar dat Judith Rill - volgens haar profiel ouderengeneeskundige van beroep - oproept om tijdens het boodschappen doen ook aan de hardwerkende mensen te denken die ook nog boodschappen moeten doen na hun werk.

Ook Patrick Jansen - huisarts en hoofdredacteur van Thuisarts.nl - geeft de voorkeur aan het kunnen doen van boodschappen, boven het overweldigende applaus dinsdagavond voor de zorg.

Volgens het ministerie hoeven we niet massaal in te slaan in de supermarkten en is hamsteren onnodig. Ook een medewerker vanuit de opslag probeert de hamsteraars hiervan te overtuigen.

Maar of je het juist slim vindt om een voorraad te hebben zodat je niet misgrijpt, je baalt van de hamstercultuur omdat je zelf misgrijpt óf dat je je inmiddels zelf ook genoodzaakt voelt om te hamsteren... Er zullen altijd meerdere ’(anti-)hamsterkampen’ blijven.

Praat mee

Wat vind jij? Heb je liever maar vast voldoende eten in huis, omdat je niet weet wat de toekomst brengt? Of baal je ervan dat je zoveel misgrijpt in de supermarkt en vind je dat anderen rekening met elkaar moeten houden? Praat met ons mee op Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.