Nieuws/Vrouw
201841979
Vrouw

Rebecca (26) werd op vakantie gedrogeerd en verkracht

Na lang sparen kon Rebecca van Gemert (26) eindelijk met een vriendin naar Amerika. In augustus 2013 vertrokken de twee opgetogen naar Las Vegas, maar hun vakantie eindigde in een drama. "Ze zagen er chic uit, gekleed in pak, spraken een vreemde taal en ze lachten mij uit alsof ik de één of andere circusaap was."

“Samen met een vriendin deed ik een mini-roadtrip door Amerika van twaalf dagen. In Las Vegas zat er in ons hotel een club waar we elke avond heen gingen. Ook mensen van buiten het hotel kwamen hier. In die club leerden we twee vrouwen van onze leeftijd kennen; van die spontane Amerikaanse types. We raakten aan de praat en het was heel gezellig.

Drankje

Ze vroegen ons het hemd van het lijf. Op dat moment dacht ik dat het interesse was, maar later kwam ik erachter waar die interesse écht vandaan kwam. Op een gegeven moment moest ik even naar de wc. Een van die vrouwen ging met mij mee en de andere bleef bij mijn vriendin. Bij de wc vroeg ze of ze mijn drankje moest vasthouden, maar ik nam het liever mee. Ik weet heel goed dat je nooit zomaar een drankje moet aannemen of laten vasthouden door een onbekende.

Toen we weer uit het toilet liepen, wilde ze even mijn haar goed doen. Op de camerabeelden heb ik later teruggezien dat ze op dat moment iets in mijn drankje liet vallen. We zouden samen naar de bar lopen, maar op een gegeven moment stond ik daar alleen. Er tikte een bewaker op mijn schouder met de mededeling dat ik onmiddellijk de club moest verlaten. Hij had van iemand gehoord dat ik drugs had gebruikt en dit was ook aan mij te zien: ik keek vreemd uit mijn ogen en ik kon bijna niet meer lopen.

Onbekende mannen

Buiten stonden er twee mannen van mijn leeftijd mij op te wachten. Ze riepen: ‘O Rebecca, daar ben je, we zochten je al!’ De bewaker vroeg de mannen waar ze mij van kenden. Ze vertelden dat ze familie van mij waren. Na een paar vragen als mijn leeftijd en waar ik vandaan kwam, liet hij me met hen meegaan. Ze hadden die informatie waarschijnlijk al doorgekregen van de vrouwen die we binnen hadden ontmoet. Zelf was ik al te erg onder invloed om nog tegen de bewaker te zeggen dat ik die mannen echt niet kende.

Alles wat hierna gebeurde, weet ik van gesprekken met de politie, camerabeelden en vage flashbacks. Toen mijn vriendin doorkreeg dat ik weg was, heeft ze mij nog uren gezocht, samen met die twee vrouwen. Heel schijnheilig en goed bedacht van hen.

Waarom ze het hebben gedaan? Ik denk dat ze werden gedwongen of dat ze het om geld deden. De bewaker die mij uit de club heeft gezet, is later nog ondervraagd door de politie. Hij gaf toe dat hij mij iets te snel had verwijderd en mij veel te makkelijk had meegegeven aan die mannen.

Circusaap

De volgende dag werd ik wakker met een heel raar en wazig gevoel, alsof ik niet in mijn eigen lichaam zat. Ik keek naast me en zag daar een man liggen. Ik schrok en draaide mijn hoofd om te kijken of mijn vriendin in het bed ernaast lag. Niet dus. In dat bed lag nog een man. Ik wist dat ik in mijn eigen hotel was, omdat ik het type kamer herkende.

Zo snel mogelijk vluchtte ik de kamer uit, met het jurkje dat ik de vorige avond had gedragen nog aan. Er waren twee deuren en helaas koos ik de verkeerde. Die leidde naar een andere kamer, waren drie andere mannen zaten. Ik herkende niemand, het waren andere types dan die mij hadden opgewacht. Ze zagen er chic uit, gekleed in pak, spraken een vreemde taal en ze lachten mij uit alsof ik de één of andere circusaap was.

Blauwe plekken

Ik vermoedde dat ik was verkracht door meerdere mannen en was totaal in paniek. Ik had van onder heel erg veel pijn en ik had blauwe plekken op mijn armen. Ik voelde dat het geen normale seks was geweest. Ik ben zo snel mogelijk de kamer uitgerend zonder naar iets van een kamernummer of verdieping te kijken.

Bij de lift kwam ik mijn vriendin tegen die net bij de hotelmanager wilde vragen of ze al iets over mij hadden gehoord. Ze zouden mij als vermist opgeven als ik de volgende ochtend nog niet terug was. We vielen elkaar huilend in de armen.

Morning-afterpil

Het hotelpersoneel kocht meteen een morning-afterpil voor me. Ik voelde me zo afschuwelijk en vies dat ik direct onder de douche ben gestapt. Daarmee heb ik helaas ook veel bewijsmateriaal weggespoeld. Ik ben ook niet bij een dokter geweest voor een soa-test. Heel dom achteraf, maar ik wilde het zo snel mogelijk vergeten; er niets meer mee te maken hebben. Die test heb ik in Nederland uiteindelijk nog wel gedaan. Toen bleek dat ik chlamydia had.

Nog diezelfde dag heb ik aangifte gedaan tegen de vrouwen die mij hebben gedrogeerd. Tijdens het stappen hadden wij met hen een foto gemaakt, een klein detail dat ze waren vergeten. Mijn vriendin en ik moesten apart van elkaar een aangifteformulier invullen. Ze werden dezelfde avond nog opgepakt en hebben toegegeven dat ze mij drugs hebben toegediend. Helaas konden de mannen niet meteen opgepakt worden omdat we in zo’n typisch Amerikaans megahotel logeerden met een stuk of duizend kamers en ik dus geen kamernummer meer wist.

Geheim houden

Enkele weken later is een van hen alsnog opgepakt. Ik was toen alweer terug in Nederland en werd gebeld door de Amerikaanse politie. Maar ik wilde niet meer ingelicht worden over het proces. In eerste instantie wilde ik zelfs helemaal geen aangifte doen. Ik wilde gewoon álles vergeten. Het is dat het hotel mij dat heeft verplicht, want ik wilde er niets meer van weten en verdergaan met m’n leven.

De dag na het incident zou ik doorreizen naar Los Angeles om daar mijn laatste dagen vakantie te vieren. Ik wilde door het hele voorval niet mijn plezier laten bederven, dus smeekte ik mijn vriendin of ze het er niet meer over wilde hebben en het nooit wilde doorvertellen aan iemand. Ik schaamde me enorm. Ze was het er niet mee eens, maar na een lang gesprek beloofde ze het geheim te houden. Zelfs tegen mijn ouders hield ik mijn mond bij thuiskomst.

Depressie

Dus ging ik verder met mijn leven alsof er niets aan de hand was, maar dat hield ik niet lang vol. Ik raakte in een depressie en kreeg een angststoornis waardoor ik mijn baan als verkoopmedewerker bij de ANWB kwijtraakte en werkloos thuis kwam te zitten. Niemand om me heen begreep me en vaak kreeg ik te horen dat ik me aanstelde en dat ik veel te jong was om altijd moe te zijn.

Ik vond het ook ineens lastig om in openbare gelegenheden te zijn waar de ogen op mij zijn gericht. Zo durfde ik ook geen zitplaats te zoeken in de trein, omdat mensen dan naar me kijken.

In therapie

Jarenlang nam ik mezelf van alles kwalijk. Dat ik was verkracht, dat mijn vriendin die avond in paniek alleen heeft gezeten. Ik vond mezelf niks waard. Een jaar geleden besloot ik in therapie te gaan. Het waren heel heftige sessies met veel flashbacks. Zo kwamen er beelden terug van de verkrachting en moest ik vaak denken aan hoe hulpeloos ik in die kamer stond.

Uiteindelijk heb ik het hele afschuwelijke verhaal toch aan mijn moeder verteld, omdat ze er een keer bij was toen mijn therapeut me belde om te checken hoe het met me ging. Mijn moeder heeft het vervolgens aan mijn vader uitgelegd, omdat ik het niet kon opbrengen om het nog eens te vertellen.

Diezelfde avond kwamen ze met zijn tweeën bij mij langs en we vielen elkaar meteen huilend in de armen. Dat was een intens en emotioneel moment. Maar er viel tegelijkertijd zo’n enorme last van mijn schouders. Ik ben er vier dagen ziek van geweest, gewoon van alle stress die loskwam.

Schaam je niet

Uiteindelijk heb ik besloten om mijn verhaal te delen met de hele wereld via een YouTube-video. Op die manier wil ik mensen helpen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik heb me zo lang geschaamd en ben zo lang boos geweest, terwijl ik zelf aan dit hele voorval niets kon doen.

Nog steeds heb ik er spijt van dat ik het mezelf jarenlang zo moeilijk heb gemaakt. Daarom wil ik iedereen die iets dergelijks is overkomen meegeven dat ze erover moeten praten en zich niet schuldig hoeven te voelen. Maar vooral ook dat ze niet alleen zijn.”

Jij op VROUW.nl

Heb jij, net als Rebecca, iets heftigs meegemaakt en wil je ons daarover vertellen?

Jij op VROUW

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.