Vrouw/Glossy
2020150907
Glossy

Glossy

Chey deed mee aan ’Love Island’: Ik werd met de dood bedreigd

Blind met iemand trouwen? Je huis laten verbouwen? De meesten zouden denken: geen háár op mijn hoofd! Deze dames durfden het wel aan en gaven zich op voor een tv-programma. Hebben ze daar spijt van?

Cheyenne ‘Chey’ Ciani (25) is single en fotomodel. Ze deed mee aan Love Island, waarin tien singles in een villa op zoek gaan naar De Ware. Na drie weken werd Chey weggestemd.

Verslaafd

„Ik kende het programma niet toen ik ervoor werd gevraagd. Eerst was ik huiverig toen ik het woord ’Island’ las, omdat ik meteen aan een programma als Temptation Island dacht. Maar nadat ik Engelse afleveringen had gezien, was ik meteen verslaafd. Wat me daar opviel, was dat mensen er vriendschappen voor het leven uit haalden. Ik reis voor mijn werk veel, zit vaak in het buitenland. Het leek me een leuke manier om me open te stellen voor contacten op het gebied van vriendschap en liefde.”

Onderschat

„Mijn moeder zag het niet zitten. Ze was angstig voor de tv-wereld en hoe ik in beeld zou worden gebracht. Mijn beste vriendin was ook sceptisch. Maar ik dacht: ’Het is een feelgood-format, dat kan niet fout gaan’. Bij Love Island zenden ze geen expliciete seks uit, al wordt er wel van je verwacht dat je erover praat. Maar ik heb altijd gezegd: ’Ik ga niet zomaar seks hebben op tv’. Ik heb ook nooit onenightstands gehad, dus daar was ik niet bang voor. Als ik de liefde van mijn leven zou vinden, konden we heus wel wachten tot erna.”

„Ik heb mijn deelname onderschat. Mentaal is het zwaar omdat je alleen maar in die bubbel zit. Je praat slechts over dingen die gebeuren in de villa. Je wereld wordt heel klein en dat is best pittig.”

Gezoend

„Met Stenn heb ik alleen gezoend. Ik twijfelde toen al, ook door dingen die hij zei. Alsof het alleen om mijn uiterlijk ging. Mensen begrepen niet waarom ik er niet mee zat dat het niets werd tussen ons, en noemden me een ijskonijn. Maar ik was gewoon realistisch: we verschilden te veel van elkaar. Later had hij seks met een ander.”

„Mijn moeder zei achteraf: ’Ik herkende mijn kind niet’. Voor een deel wel, ze weet dat ik een vrouw ben met een sterke mening en persoonlijkheid. Van anderhalve dag maken ze een uitzending van 40 minuten; verdeeld over tien kandidaten is dat weinig zendtijd per persoon. Bij mij werd vooral de nadruk gelegd op dat ik internationaal model ben. Daarop heb ik veel nare reacties gekregen: ’Ga lekker terug naar LA’ en ’Ze is zo arrogant en vol van zichzelf’. Dat soort dingen. Terwijl ik veel meer ben dan alleen ’het model uit LA’.”

Opgehangen

„Ik ben online zelfs met de dood bedreigd. ’Als ik je ergens tegenkom, snijd ik je keel door’, schreef iemand. En een ander: ’Ik hoop dat je vliegtuig neerstort’. Dat was al verwijderd toen ik thuiskwam, maar ik schrok enorm toen ik het hoorde. Ik wist niet dat een feelgood-programma zoiets kan losmaken. Ik was eerst geneigd om meteen naar LA te ’vluchten’, maar ik besloot: ’Als ik nu bang word om op straat te komen, heb ik geen leven meer’.”

Ik probeer mijn kracht te halen uit de positieve reacties. Bijvoorbeeld van meiden die worden gepest en vragen hoe ik zo sterk kan zijn. Op de middelbare school werd ik namelijk zelf gepest, net als een vroeger schoolvriendje dat zichzelf heeft opgehangen Dus ik weet wat het is. Nu wil ik me inzetten voor anti-pest campagnes. Ik probeer alle berichten te beantwoorden om die meiden een hart onder de riem te steken. Ik heb inmiddels een dikke huid, ook door het modellenwerk waar je op je uiterlijk wordt beoordeeld, maar weet nog altijd wat voor impact het kan hebben.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.