Nieuws/Vrouw
2021347055
Vrouw

Holly verandert kinderen met kanker in prinsessen

Hoe kun je een ernstig ziek kind toch weer even kind laten zijn? De Amerikaanse Holly Christensen is begonnen met het breien van prinsessenpruiken voor kinderen met kanker. Want welk meisje droomt niet van het ellenlange haar van Barbie of Rapunzel? De kleurrijke breisels zijn inmiddels een grote hit in Amerika.

Toen de dochter van een vriendin kanker bleek te hebben, besloot Holly om een pruik met prinsessenhaar te maken. Want het kleine meisje mocht dan wel ziek zijn, ze hoefde daarom nog niet ieder moment van de dag met de ziekte te worden geconfronteerd.

"Mijn vriendin zag haar dochter eindelijk weer als het kleine vrolijke meisje. Ze was zó blij met de pruik dat ze in haar jurk en rapunzelpruik door de kamer danste", vertelt Holly. Vanaf dat moment wist ze dat ze meer kinderen kon helpen. Inmiddels heeft Holly, samen met haar eigen drie kinderen, al heel wat uurtjes in het breien van pruiken gestoken.

De eerste breisels online

Zodra ze de eerste breisels online had geplaatst werd haar verhaal door talloze mensen en Amerikaanse nieuwsites gedeeld. Vanaf toen wist Holly dat het niet bij een klein aantal pruiken zou blijven. Gelukkig krijgt ze inmiddels hulp van heel veel vrijwilligers.

Zo helpen scholen, kerken, ziekenhuizen en zelfs vrouwelijke gedetineerden mee. Zowel jong als oud is volop bezig met het breien van de kleurrijke mutjes met 'haren' eraan. Inmiddels heeft Holly haar pruiken omgedoopt tot de The Magic Yarn Project en worden er zelfs speciale workshops gegeven.

Voldoening

Holly's mailbox zit boordevol bedankmails van ouders. "Ze vertellen mij dat ze het zo mooi vinden om hun kinderen weer te zien lachen, en dat ze eindelijk weer een stukje van hun kindertijd terug hebben. De pruiken geven de moeder weer enigszins haar leven terug en haar kleine meisje haar dromen."

Maar ook Holly is blij dat ze haar eigen kinderen op deze manier iets extra's meegeeft. "Ik krijg er heel veel voldoening van om mijn kinderen te laten zien dat niet alles in de wereld rooskleurig is, en dat het belangrijk is om andere mensen te helpen."

Video

Benieuwd naar deze speciale kinderpruiken? En wil je Holly en andere vrijwilligers aan het werk zien? Bekijk dan hier de video:

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.