Vrouw/Praat Mee
2025864861
Praat Mee

Praat mee

Zou jij betalen voor Facebook en Instagram?

Zou jij betalen voor Facebook en Instagram?

Zou jij betalen voor Facebook en Instagram?

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat de apps Facebook en Instagram over een tijd niet meer gratis te downloaden zijn, meldt het AD. Sommige gebruikers met een iPad of iPhone ontvangen een dreigend bericht daarover. Zou jij betalen voor het gebruik van Facebook en Instagram?

Zou jij betalen voor Facebook en Instagram?

Zou jij betalen voor Facebook en Instagram?

Het dreigende bericht wordt ontvangen door Apple-gebruikers (iPhone of iPad) die de nieuwste software-update iOS 14.5 hebben gedownload. Het bericht stelt dat wanneer zij weigeren het verzamelen van privégegevens in te schakelen, de kans bestaat dat er ooit voor de apps betaald moet worden.

Advertenties

Volgens Facebook zorgt deze persoonlijke data er namelijk voor dat de apps op dit moment nog gratis zijn. Al langer wordt persoonlijke data verzameld, zodat de app gepersonaliseerde advertenties kan laten zien. Dit is belangrijk voor bedrijven die zo beter hun klanten kunnen bereiken, maar ook voor de opbrengsten van de sociale netwerken.

Ofwel: wanneer veel gebruikers geen toestemming geven om privégegevens te verzamelen, verdienen Facebook en Instagram te weinig. Daarom zou het wel eens kunnen zijn dat er in de toekomst betaald moet worden voor het gebruik van de apps.

Privacy

Het dreigende bericht van de sociale media apps is het gevolg van de privacy-schakelaar die Apple heeft toegevoegd bij de nieuwste software-update iOS 14.5. Met deze functie hoopt Apple de privacy van gebruikers te kunnen beschermen, doordat apps nu eerst toestemming moeten vragen voor het verzamelen van privégegevens.

En daar is Facebook het dus niet mee eens, omdat het onder andere het leven van kleine ondernemers moeilijker zou maken. Zij zouden op deze manier minder goed hun doelgroep kunnen bereiken.

Praat mee

Heb jij het ervoor over om te betalen voor Facebook en Instagram? Of vind je dat te ver gaan en zou je dan geen gebruik meer maken van de sociale media platforms? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebookpagina!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.