Vrouw/Opgebiecht
2031832514
Opgebiecht

Ik opende foto's die ik niet had mogen zien...

verbaasde vrouw met mobiel

verbaasde vrouw met mobiel

80% van de vrouwen heeft weleens seksuele fantasieën over haar baas. Nou, ik niet. Ik behoor zelfs tot het percentage dat haar baas liever kwijt dan rijk is. En hoe leuk het soms ook is om te fantaseren dat ik hem op een regenachtige avond op het parkeerterrein van z’n sokken rijd of zijn koffie vergiftig, in het echt ga ik dat natuurlijk nooit doen. Maar ik zie hem echt liever gaan dan komen.

verbaasde vrouw met mobiel

verbaasde vrouw met mobiel

Mijn baas is van het soort dat eigenlijk een functie boven zijn competentie heeft. Hoe hij op die plek is beland, is mij in ieder geval een raadsel. Maar hij is dus voortdurend bang dat hij door de mand valt en staat zodoende stijf van de stress. Hij is onredelijk tegen ons, slijmt bij de directie en maakt goede sier met het werk dat eigenlijk zijn team heeft verricht. Zelf kan hij niets.

Rotgevoel

Het is nu al een paar keer voorgekomen dat ik een goed idee opperde maar dat hij vervolgens rücksichtslos van tafel veegde. Vervolgens legde hij datzelfde idee voor aan zijn leidinggevenden en ging met een bonus naar huis. Ik sprak hem daar natuurlijk op aan, maar kreeg een snauw én hij dreigde me van een project af te halen dat ik juist heel leuk vond.

En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat deze man niet op de juiste plek zit. Het belachelijke is dat ik midden dertig ben, prima mijn mannetje kan staan, maar op de een of andere manier niet tegen hem opgewassen ben. Ik ga dagelijks met een rotgevoel naar mijn werk.

Seksist

Gelukkig lijkt het tij zich te keren en zijn de eerste scheurtjes in zijn reputatie inmiddels ook zichtbaar voor anderen; er schijnen zelfs al wat mensen over hem geklaagd te hebben. Tegenover vrouwen gedraagt hij zich namelijk vreselijk seksistisch. Zo maakt hij stomme complimentjes over de benen van de stagiaire, de billen van een collega of over mijn decolleté.

Hij is ook niet knap genoeg om echt indruk op vrouwen te maken, dus probeert hij dat met zijn gezag voor elkaar te krijgen. Dat wordt niet door iedereen gepikt en laatst werd er bij de vertrouwenscommissie een klacht tegen hem ingediend wegens seksuele intimidatie.

Naaktfoto

Omdat hij te dom is om zijn telefoon te synchroniseren met de digitale agenda in zijn computer, moet ik de gegevens wekelijks in zijn telefoon zetten. Op een dag zat ik weer met zijn telefoon in mijn handen toen hij werd weggeroepen. Ik zag mijn kans schoon en bladerde stiekem door zijn fotoalbum.

Daar stuitte ik op nogal compromitterende naaktfoto’s van hem, waarop hij quasi-sexy poseert met een badeendje. Tja. Ik heb snel foto’s gemaakt met mijn eigen smartphone. Ik ben me nu aan het beraden of ik er wat mee ga doen. Het is zo verleidelijk om die man aan de schandpaal te nagelen, om hém nou eens in het stof te zien bijten.

Chanteren

Maar ik wil natuurlijk niet de gebeten hond zijn. Niet de persoon zijn die hem of het bedrijf in diskrediet brengt, en dat ik dan mijn baan kwijtraak. Dus misschien houd ik het wel bij een beetje dreigen. Gewoon even laten weten dat ik nogal belastend fotomateriaal van hem heb gezien.

Misschien is het al genoeg als ik alleen maar ‘kwak-kwaak’ zeg. Ik kan het allicht proberen als hij me weer eens een streek probeert te leveren. En ja, als hij dan nog doorgaat met z’n slinkse streken, dan gaan die foto’s alsnog het internet op.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.