Vrouw/Praat Mee
2034804200
Praat Mee

Praat mee

'Niet in 5 seconden te fixen? Houd je ongevraagde mening dan voor je'

Misschien heb je weleens gehoord van de vijfsecondenregel in de horeca: gevallen eten zou nog niet besmet zijn met bacteriën als het minder dan vijf seconden op de grond heeft gelegen. Op Twitter wordt nu ook de vijfsecondenregel wat betreft het uiterlijk besproken. De strekking? Niet iedereen zit te wachten op een ongevraagde mening over zijn/haar uiterlijk.

De vijfsecondenregel van twitteraar Jonne Kortmann luidt: „Je mag iets zeggen wat betreft iemands uiterlijk als ze het binnen vijf seconden kunnen corrigeren, zoals eten dat tussen de tanden zit, een etiket dat uit de kleding hangt of lippenstift dat op de tanden zit. Zie je iets aan iemand wat ze niet binnen vijf seconden kunnen corrigeren, dan zeg je daar niets van tenzij iemand om jouw mening vraagt. Denk hierbij aan iemand haarkleur, kledingstijl of gewicht, bijvoorbeeld.”

De tekst gaat verder onder de tweet.

Jonne Kortmann krijgt op deze tweet veel bijstand van andere twitteraars. Zo merkt iemand op dat de vraag ‘waarom je nog single bent’ of ‘waarom je nog geen kinderen hebt’ ook niet in vijf seconden is uit te leggen. Iemand anders tweet dat ze het graag had willen weten toen ze met uitgelopen mascara op haar werk verscheen, iets wat ze in vijf seconden had kunnen corrigeren.

Praat mee

Wat vind jij van de vijfsecondenregel rondom het uiterlijk? Geef jij weleens je ongezouten mening over hoe iemand eruit ziet? Of heb je zelf weleens een opmerking gekregen over je uiterlijk waar je nog lang mee hebt gezeten? Vind je dat iemand zijn mening over jouw uiterlijk ongevraagd mag geven? Of heb je liever dat iemand dat voor zich houdt? Laat het ons weten en praat mee via onze Facebook-pagina.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.