Nieuws/Vrouw
2036400885
Vrouw

De laatste keer 'De Luizenmoeder'... Volkert kan lachen!

Volkert kan lachen

Volkert kan lachen

VROUW-collega Daphne van Rossum blogde de afgelopen weken over De Luizenmoeder. Deze week dan toch echt de laatste keer: de bloopers.

Volkert kan lachen

Volkert kan lachen

Als er succes is, wil je dat natuurlijk uitmelken. Vandaar dat de bloopers van De Luizenmoeder op een rijtje zijn gezet. Zo kon het wel en wee op de Klimop nog een weekje worden gerekt.

Jammer

Bloopers zie je ook vaak aan het einde van een film in de bios. Je hebt net de ogen uit je kop zitten janken omdat de hoofdrolspeelster na een lang ziekbed aan kanker overlijdt. Dan zie je dat de actrice tijdens haar ‛sterfscène’ de slappe lach krijgt.

Of twee geliefden hebben elkaar na jaren pas weer kunnen vinden. En dan blijkt dat die ene romantische scène wel tien keer over moest. Veel mensen vinden dat grappig, maar ik vind het altijd jammer om zo ‘uit te zoomen’. Het haalt je helemaal uit de sfeer van het verhaal. Het is net zoiets als een open einde. Een beetje onbevredigend.

Bambi-ogen

In deze aflevering vol bloopers komen ze allemaal nog even voorbij: kettingrokende juf Helma, lichtelijk hysterische Nancy, Hannah met haar Bambi-ogen, humorloze Ank en goedbedoelende Anton.

Eigenlijk wil je ze niet loslaten, ben je aan ze gehecht geraakt. Door de bloopers realiseer je je dat het maar acteurs zijn, die hun kunstje doen. Gadegeslagen door de mensen van de catering, de make-up en de regie.

Lol

Er wordt wat af gevloekt in deze ‘making of’ als een scène weer eens misloopt. Dat daar kinderen bij staan, lijkt niemand te deren. Maar er is nog meer lol. Zozeer dat zelfs de cameraman af en toe niet meer bijkomt. Leuk om te zien dat Volkert, uh Henry van Loon, kan lachen en ‘in het echt’ lekker spontaan is. Je zou er weemoedig van worden.

Ik ga ze in ieder geval reuze missen. Vaarwel Helma, Nancy, Hannah, Ank en Anton. De zondagavond zal zonder jullie nooit meer hetzelfde zijn. En wat moeten we zonder Karel, die alles volgens de letters van de wet wil doen? Om met Diederik Ebbinga oftewel Anton te spreken: “Soms zoom je even uit en zie je hoe geschift deze scène eigenlijk is.”

Cameraman

Gelukkig is de cliffhanger van vorige week nu wel opgelost. Toen Hannah haar fiets van het slot wilde halen legde een onbekende een hand op haar schouder. Was het Volkert / Henry, die weg was gevlucht?

Was hij weer teruggekeerd voor de liefde? Het bleek gewoon... de cameraman te zijn. Dat is dan wel weer jammer. Bloopers zijn leuk, maar ze verstoren wel het plaatje dat in al die weken zorgvuldig is neergezet.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.