2037094
Vrouw

Willem onderging liposuctie omdat hij borstvorming had

Willem en Manon

Willem en Manon

Willem van Dijk (30) had sinds de puberteit last van gynaecomastie (borstvorming bij mannen). Hij onderging liposuctie omdat hij het gevoel had dat iedereen naar hem keek.

Willem en Manon

Willem en Manon

"Ik had wat vrouwen van mijn leeftijd ook begonnen te krijgen, maar dan een tandje minder. Normaal zou dat wegtrekken na de puberteit, maar bij mij is dat nooit gebeurd. Ik was wat zwaarder, maar ook toen die kilo’s eraf vlogen, bleven de borsten. Ik voelde me er niet prettig bij en na vijftien jaar stapte ik afgelopen december naar de Velthuis kliniek, vestiging Velp, waar ik behandeld ben door drs. Wiebren van den Berg.

Ik was in de veronderstelling dat er niet alleen vetweefsel, maar ook klierweefsel bij mijn borstvorming zat. Als dat zo was, was een hele operatie noodzakelijk. Dan werd het niet alleen liposuctie, maar ook een borstverkleining. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn. Dat was mooi meegenomen. De gedachte aan een heftige operatie had mij er jaren van weerhouden. Plus het feit dat het een paar duizend euro kost."

Willem droeg bewust een extra t-shirt en liep anders en meer voorovergebogen. "Ik voelde mij er gewoon niet prettig bij. Al beweerde mijn omgeving dat het ze nooit echt was opgevallen."

Zijn vriendin Manon vertelt: "Hij kocht nooit strakke shirts of kleding met kleuren/stoffen die teveel tekenden. Ook liep hij niet graag in zijn blote bast en voor een vakantie probeerde hij zo slank mogelijk te zijn, zodat het minder opviel."

Op VROUW.nl lees je het hele interview met Willem en Manon.