Vrouw/Seks & Relaties
2038376178
Seks & Relaties

The Polyamorie Files deel 18: Jackie wil met Ella praten

Cultura Images RF

Cultura Images RF

Ella (40) en Jeff (41) hebben twee kinderen en zijn ruim 14 jaar gelukkig getrouwd. Ella moet nadenken als Jeff zegt dat hij verliefd is op Jackie maar haar ook niet kwijt wil.

Cultura Images RF

Cultura Images RF

“Dus Jeff denkt dat jij alles van hem pikt als hij met zo’n lullig hangertje thuiskomt na een weekend wippen met zijn collega?” Saar rolt met haar ogen terwijl ze aan mijn nieuwe hanger plukt.

Hier heb ik geen zin in

Ik kijk mijn zus geïrriteerd aan. “Nee, helemaal niet. Hij is gelukkig met me en dat wil hij laten zien.” “Ja, en ondertussen laat hij dat ook aan Jackie zien door lekker met haar een weekend weg te gaan.” Ik sta op en pak mijn spullen van tafel. “Hier heb ik geen zin in Saar. Je begrijpt er niks van!” Als ik wegloop, hoor ik haar nog net zeggen dat ik niet zo naïef moet doen, maar ik loop snel door.

Aan jou heb ik ook niks

Ik had me er zo op verheugd Saar weer te zien. Mijn zus is altijd heel open-minded geweest en ik had verwacht dat ik met haar dan ook wel zou kunnen praten over de situatie thuis. Maar blijkbaar heb ik me vergist en trekt ze veel te snel haar conclusies. Ik kijk op mijn telefoon, het is inmiddels bijna een week geleden dat Marvin en ik betrapt werden door de kinderen en sindsdien heb ik niks meer van hem gehoord. In al mijn woede stuur ik hem een berichtje: “Lekker ben jij, mij achterlaten in de shit en dan niks meer van je laten horen. Aan jou heb ik ook niks!”

Ik ben boos. Op mijn zus, op Marvin, op Jeff, op Jackie. Als ik thuiskom en mijn fiets op slot wil zetten, valt mijn tas op de grond. “Moet ik je even helpen?” Ik draai me om, en kijk in het gezicht van de overbuurvrouw. “Wat moet jij nou weer?”, snauw ik naar haar, “kom je je weer ergens mee bemoeien? Moet je niet door die lelijke lamellen van je gluren?” Ze trekt haar wenkbrauwen op. “Nou nou, relax hoor, ik ben al weg.”

Wippen in Berlijn

Als ik binnenkom, zie ik dat de tafel nog niet afgeruimd is en de vuile pannen nog op tafel staan. Het is donker en alleen de televisie staat aan. “Wat is het hier voor bende?”, hoor ik mezelf naar Jeff schreeuwen. Die lag voor de tv te slapen en springt van schrik op van de bank. Voordat hij iets kan zeggen, ga ik verder. “Wat denk je nou? Dat ik hier alles doe? Voor de kinderen zorgen, koken, opruimen, alles? Zodat jij kunt slapen op de bank en wippen in Berlijn?” Jeff kijkt me verbaasd aan. “Ga eerst even zitten, wil je wat drinken?” Dat wil ik niet.

“Nee. Nee ik wil dat de zooi hier opgeruimd wordt!” Zonder nog iets te zeggen, draai ik me om en gooi de gangdeur hard achter me dicht. Als ik de trap op stamp, krijg ik al spijt. Boven gaat langzaam de deur van Max’ kamer open. “Ben je boos mama?” Ik pak zijn warme lijfje op en druk hem stevig tegen me aan. Ik leg hem terug in bed en ga naast hem liggen. “Ja ik was even boos, het was een rommeltje beneden en dat vond ik niet zo leuk.” “Maar jullie gaan niet scheiden?” “We gaan niet scheiden Maxie, echt niet, ga maar lekker slapen.”

Een berichtje van Jackie

Een uur later stap ik redelijk ontspannen in bed na een lang en heet bad. Ik hoor dat Jeff nog beneden bezig is in de keuken. Waarschijnlijk voelt hij zich schuldig en poetst hij nu zelfs de binnenkant van de kastjes. Het kan me niet schelen. Als ik mijn telefoon uit wil zetten, zie ik dat ik drie oproepen heb gemist van Saar en eentje van Marvin. Een steekje in mijn maag. Moet ik hem terugbellen? Dan licht mijn scherm weer op, een berichtje van een onbekend nummer: “Hi Ella, ik denk dat het goed is als wij samen even praten. Heb je daar binnenkort tijd voor? Liefs, Jackie.”

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.