Nieuws/Vrouw
2040303536
Vrouw

'Waarom Tinder en ik geen match zijn'

De ware liefde vinden via Tinder? Het kan. In ieder stadje een ander schatje met Tinder? Het kan. Een wilde nacht beleven? Het kan. Althans, dat is als ik de succesverhalen van Tindergebruikers moet geloven. Toch vind ik het maar lastig te geloven, als ik de profielen van de gemiddelde Tindergebruiker bekijk.

Een vrouwelijke twitteraar maakte een ware 'mannentongencollage'. Oftewel, een collage van volwassen (!) mannen die op Tinder een profielfoto hebben, waarop ze hun tong uitsteken. En deze foto onderstreept mijn kritische blik op de 'Tinderman'. Want hoe kan een man met gezond verstand denken dat dit aantrekkelijk gevonden wordt?

Geen succes

Nadat mijn relatie uitging, stortte ik mij - voor een korte periode - in de wondere wereld van het online daten. Ik weet niet of ik te kritisch in het leven sta of simpelweg telkens de foute mannen trof, maar mijn ervaringen met Tinder zijn niet om over naar huis te schrijven.

De mannen waarmee ik daadwerkelijk een date had, waren stuk voor stuk tien centimeter kleiner dan ze op de foto pretendeerden te zijn, aanzienlijk minder mondig dan de gesprekken via de chat deden vermoeden en vaak overduidelijk meer op zoek naar een leuke nacht eh avond in plaats van een serieuze relatie.

Zonnebril

Een ding leerde ik al snel: wanneer een man een zonnebril draagt op zijn profielfoto, moeten er direct alarmbellen gaan rinkelen. Omdat ogen wel degelijk belangrijk zijn om te zien (letterlijk en figuurlijk), maar vooral omdat er achter die zonnebril meestal iets verborgen gaat.

Zo had ik een date met een man waarvan ik best hoge verwachtingen had. Maar toen we elkaar eenmaal troffen en hij geen zonnebril droeg, bleek hij ogen te hebben die elkaar haast raakten. En dus kon ik de hele date alleen maar naar de onnatuurlijke stand van zijn ogen kijken.

Lokkertje

Een paar weken hield ik het maar vol op de dating app, en toen ik de balans opmaakte kon ik concluderen dat ik en Tinder geen match zijn. Maar daarnaast kon ik nóg een conclusie trekken: dat er foto’s zijn die tot in den treure gebruikt worden door de mannen die op Tinder zitten.

Deze foto’s zijn niet als grap geüpload, maar dienen als serieuze profielfoto. En even voor de duidelijkheid: de profielfoto moet het 'lokkertje' zijn, waarmee de man hoopt dat zoveel mogelijk vrouwen naar rechts swipen.

Ontbloot bovenlijf

Waarom mannen denken dat deze foto’s tot een succesvolle date leiden, is mij een raadsel. Maar in het mannenbrein blijkt een foto met een huisdier het perfecte lokkertje. Willen ze hiermee laten zien dat ze een aaibaar karakter hebben? Of bewijzen dat ze zorgzaam zijn?

Ook kom je standaard spiegelfoto’s met ontbloot bovenlijf tegen, en dat is precies zo fout als het klinkt. De man fotografeert zichzelf in de spiegel, trek een zwoel gezicht, spant zijn buikspieren aan en laat vervolgens zijn torso het werk doen.

Motor

Maar deze buikspieren trekken nooit mijn aandacht, want in mijn hoofd zie ik de betreffende vent de foto van zichzelf maken. En nee, dat vind ik dus totaal niet aantrekkelijk.

En dan heb je nog de foto van De Man Op De Motor. Waar de man denkt dat dit stoer en hét symbool voor mannelijkheid is, wekt het bij mij juist de tegenovergestelde reactie op. Want kennelijk heeft deze man een motor nodig om te onderstrepen dat hij stoer is, waardoor je direct weet dat het een doetje betreft.

Met kindje

Maar de állerergste foto is toch wel die van de man met het kindje. Want het kindje waarmee hij innig knuffelend geportretteerd staat, is nooit zijn eigen kind. En evenmin zijn zusje, en vaak niet eens zijn nichtje.

En dit staat áltijd in zijn 'biografie' geschreven. Maar waarom plaats je dan de foto? Juist. Wederom als lokkertje voor de vrouw, om aan te tonen dat de man een kindervriend is en ooit - in de niet zo nabije toekomst - wel kinderen zou willen.

Konijn

Het moge duidelijk zijn: Ik ben swipe-moe. Noem me ouderwets, maar ik vind het toch echt fijner om een man in levenden lijve te ontmoeten, zodat ik direct weet waar ik aan toe ben. Geen te hoge verwachtingen of bewerkte foto’s, maar gewoon de ouderwetse aantrekkingskracht.

En laat dit ook direct een wijze les voor de Tindermannen zijn: wanneer je écht op zoek bent naar een relatie of simpelweg de kans op een match wilt vergroten, neem jezelf dan een tikkeltje serieuzer.

Plaats alleen een foto met een kind als je vader bent, en laat dat konijn gewoon in zijn hok. En upload geen foto met een motor, maar gebruik dit voertuig gewoon als verrassingsaspect wanneer je haar ophaalt voor een vervolgdate. Want dáár scoor je punten mee. Beloofd!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.