Vrouw/Columns & Opinie
20464784
Columns & Opinie

Kappen met die nepbillen... Sta op, en houd van jezelf!

Echt WTF in hoofdletters, dit zit me al een tijdje dwars! Opgespoten lippen, ooglidcorrecties, fillers to the max... Ik kijk met verbazing naar sommige van jullie vrouwenmensen en die hang naar een zogenoemde killerbody of 'beter' uiterlijk.

Sinds ik - na een paar jaar uitgestorven Zweeds bos - weer in de Nederlandse media werk (als redacteur bij RTL Late Night en columnist voor VROUW) kijk ik regelmatig mijn ogen uit. De verhalen en types die voorbij komen op mijn tijdlijn en in de stroom mogelijke onderwerpen voor items of artikelen… Allemachtig, wat doen veel vrouwen zichzelf, maar vooral ook elkaar, aan?

Aandacht

Regimediëten, wurgschema's in de sportschool, snijden en botox tot het teveel is. Hoe kan het dat vrouwen zoals die in de familie van de Kardashians,of hoe al die 'sterren' ook heten, zoveel invloed hebben op wat doodgewone mooie vrouwen willen en vinden en denken? Waarom nemen zoveel van zichzelf al prachtige vrouwenmensen die extreme vrouwen uit de media als hun grote voorbeeld?

Iedere scheet die zo’n Kim laat wordt wereldwijd breed uitgemeten en op een of andere manier gekopieerd. Alles voor de aandacht. Alles voor de gebakken lucht. Maar fuck hé, ruik je het niet? Het stinkt! Een topless selfie van Kim? 80 miljoen likes op social media. Duckface selfie nummer 888.000? Billen opspuiten of welk ander lichaamsonderdeel dan ook? Tuurlijk, allemaal lekker na- en meedoen. En niet als grap, maar bloedserieus!

Verminking

Ik vind het regelrechte zelfverminking. Zeg eens eerlijk, wie hier heeft er nog nooit stiekem overwogen om ook eens iets te laten doen? Gisteren waren dikke tieten je van het, en eergisteren gebleekte sluitspieren. En morgen, wie weet, uitgerekte neusgaten. Sinds een tijdje schijnen ronde uitpuilende billen het nieuwe summum van sexy zijn.

Een aantal biologen en primatologen heeft laatst zijn licht laten schijnen over waarom de billen steeds meer de borsten lijken te verdrijven als teken van vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. Heeft dat iets te maken met de evolutie, of is het een tijdelijk verschijnsel? De conclusie: bolle billen zijn in de mode. Niks meer en niks minder. Mode. M.O.D.E. Net als naveltruitjes, beenwarmers, de lolobal, voetbalplaatjes en glitterriemen dat zijn geweest. O, en schoudervullingen.

Vruchtbaarheid

Want hoe vet wil je het vreten? Omdat hele volksstammen er net zo uit willen zien als de Kardashians en consorten verdringen de billen de borsten als teken van vruchtbaarheid en dus aantrekkelijkheid. En daarom zijn er in warenhuizen en op de markt nu – echt waar – broekjes te koop met ingenaaide bilvullingen... Je trekt je lekkere dikke billen dus gewoon aan. En uit. Echt, als ik smileys in mijn columns kon plaatsen stond hier nu een vette geshockeerd kijkende smiley die twijfelde of hij nu moest lachen of huilen.

Laat vooropgesteld, iedereen moet lekker doen wat hij wil, maar ik begrijp niets van vrouwen (en mannen?!) die zich, om nog 'beter' aan het algemeen heersende ideaalbeeld te voldoen, een broekje met een ingebouwd kussen aantrekken. Of die, en dat zijn er schijnbaar ook best wat, vet van hun buik in hun billen laten spuiten. Ik zag die lieve, mooie, leuke Sietske in een filmpje op deze site, een hamburgerdieet volgen om vet te kweken dat dan in haar billen kan worden ingespoten. Jeetje.

Wees trots

Deze column gaat over een man (één in dit geval) en zijn mening over vrouwenzaken. Niet leidend dus en geheel subjectief, maar allemachtig, lieve vrouwen, lieve mooie Sietske, lieve volgers van Kim en weet ik wie allemaal nog meer: word wakker! Niet alles dat kan moet je ook doen, joh. Niet alles dat beschikbaar is moet je willen.

Jullie zijn prachtig zoals je bent, je mag echt zó zijn wie je bent, met je mooie en je minder mooie kanten. Met je pluspunten en je zogenaamd mindere. Houd van jezelf, wees trots op jezelf en je gedachten. Vergelijk niet met anderen maar zoek de kracht in jezelf, want geloof me, die zit in iedereen. Ook in jou, jaa, jaa, jaaa, ook in jou! (mocht jij de hardnekkigste believer zijn dat jij de uitzondering bent die als enige wel nodig aangepakt en opgespoten moet worden).

Het zal wel vaker gezegd zijn en ik verkondig hier geen rocket science maar slechts mijn mening, maar hallo, houd op met die poppenkast en die nepperij en voel je vrij in jezelf en met jezelf. Gewoon zoals je bent. Een beperking is alleen een beperking als jij er die betekenis aan geeft. Lieve vrouwen sta op, en houd van jezelf en elkaar. Of blijf zitten. Op je billen, met, maar toch echt veel liever zonder meegezoomde kussentjes.

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.