Nieuws/Vrouw
2059260870
Vrouw

Agnes en Ester zijn dubbelgangers... 'Neehee, wij zijn geen zusjes'

Iedereen heeft wel ergens een dubbelganger rondlopen. Maar hoe reageer je als je je dubbelganger daadwerkelijk ontmoet? Agnes Loonstra (30) en Ester Scholten (34) overkwam het. Ze deelden hun verhalen met VROUW.nl.

Agnes en Ester leerden elkaar vijf jaar geleden kennen via een man in de trein. Agnes: "Hij begon uitgebreid tegen me te babbelen over allemaal zaken waarvan ik niks begreep. Tot hij plotseling besefte dat hij de verkeerde tegenover zich had."

Facebook-bericht

"Enthousiast vertelde hij vervolgens dat ik sprekend leek op een studente van hem. Ik kreeg haar naam; ik moest haar zeker googelen. Ik stuurde Ester een Facebook-bericht waarin ik vertelde over het voorval.

De leraar vertelde ook aan Ester het verhaal: "Ik dacht: 'Het zal wel.'" Pas een halfjaar later ontdekte zij Agnes' bericht in haar spambox. "Ik was nieuwsgierig. We hebben elkaar wat berichten gestuurd, werden Facebook-vrienden en vergaapten ons aan elkaars foto's. Redelijk snel besloten we om een keer af te spreken."

Dezelfde trekjes

Voor zowel Ester als Agnes was de ontmoeting even ongemakkelijk. Agnes: "Dat was wel even gek. Heel onwennig maar gek genoeg ook wel weer vertrouwd. We hadden al gauw heel veel om over te praten en bleken ook op elkaar te lijken qua karakter."

Ester: "Het was inderdaad bizar. Best vreemd om iemand te zien die zoveel op je lijkt. Al helemaal omdat het ons opviel dat we ook dezelfde trekjes hebben, zoals dezelfde lach. Volgens mij gingen we een maand daarna al samen naar een festival."

Eigen foto

Eigen foto

Dezelfde bril

In het begin ging het vooral over de uiterlijke gelijkenissen, zoals het rood verven van hun haar, tatoeages op de pols, slechte ogen en dezelfde kledingsmaak. Daarna bleek dat ze meer overeenkomsten deelden. Ester: "Zo houden we van dezelfde muziek en zijn we allebei crazy cat lady. En die keer dat we exact dezelfde bril hadden gekocht, was wel een extreem voorbeeld."

Agnes: "En de achternamen van onze vriendjes lijken ook nog eens heel erg op elkaar en hun voornamen beginnen met dezelfde letter. We werden zo ontzettend vaak aangesproken met: 'Jullie zijn vast zusjes’, dat we, na heel vaak het echte verhaal verteld te hebben, maar gewoon zeggen: 'Ja, klopt'."

Vozen

"Ook leuk: de vriend van Ester speelt American football. Een teamgenoot van hem was een keer op een festival, waar hij Ester dacht te zien vozen met een andere kerel, maar dat was ik met mijn vriendje. Het had weinig gescheeld of hij was op ons afgestapt om ons ermee te confronteren, maar zijn vriendin wist zich te herinneren dat er iets tweelingachtigs was, dus lieten ze het maar zo. Kun je nagaan wat er gebeurd was als we elkaar niet hadden gekend!"

Of die keer dat Agnes een concert gaf. Ester: "Ik heb die avond ontzettend veel complimenten ontvangen die toch echt voor Agnes bedoeld waren. De barman gaf me zelfs gratis drank met de boodschap: 'Jij zit in de band toch?' Terwijl Agnes nog op het podium stond. Het allerergste is dat mensen je vervolgens niet geloven als je zegt dat je iemand anders bent of wanneer we aangeven geen zusjes te zijn."

Agnes en Ester

Agnes en Ester

Bijzondere band

Inmiddels hebben ze wekelijks contact. Ester: "We proberen om elkaar zoveel mogelijk te zien. Ik kan me niet meer voorstellen dat Agnes geen onderdeel van mijn leven uitmaakt. Het blijft een goed verhaal, maar het meest bijzondere vind ik de band die we samen hebben."

Agnes: "Ester voelt als familie. We zijn zelfs samen gaan werken en mogen voor een Amerikaanse uitgeverij een crazy cat lady-boek maken; zij schrijft, ik illustreer. Heel erg veel zin in!" Ester: "Geweldig om dit samen te kunnen doen. Ook in die samenwerking merk ik dat we aan een half woord genoeg hebben."

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een bijzonder verhaal en wil je dat delen?

Dan kan dat hier!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.