Vrouw/VROUW magazine
206034437
VROUW magazine

VROUW Magazine

’Ik ben een heks, altijd al geweest’

Mirjam Hommel (53) is preventie tandartsassistente, maar noemt zich ook een groene heks; over de medische en magische wereld schrijft ze een boek. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen.

Ik ben een heks, altijd al geweest. Ik wist dat al op jonge leeftijd en toch weerhield iets me tot het uitoefenen ervan. Misschien was het ’t vastgeroeste beeld van die vrouw op de bezemsteel en de puntmuts. Dat klopt niet. Ik ben spiritueel, maar sta wel met beide voeten op de grond. Ik vier heksenfeesten, maar ga net zo goed naar een foute party met de Snollebollekes. Het grootste verschil? Als groene heks ben ik één met de natuur: ik behandel de bomen, dieren en planten hetzelfde als mensen.

Snoepwinkel

Het bos is voor mij de snoepwinkel, daar vind ik alles wat ik nodig heb. Zo maak ik heksenflesjes met kruiden voor elke gelegenheid. Iets met stekels werkt perfect als bescherming bij de voordeur, lavendel helpt om in te slapen. Het bos heeft alle ingrediënten voor de crèmes en drankjes die ik maak. Ik volg een serieuze kruidenopleiding tot fytotherapeut en met succes. Mijn man, kinderen, maar ook de buren komen hier gerust een zalfje halen.

Ik heb longproblemen en door het gebruik van bepaalde kruiden ben ik nu van de puffers af. Dat wil niet zeggen dat ik tegen de medische wetenschap ben. De kruidengeneeskunde en de medische wereld kunnen prima naast elkaar bestaan, elkaar juist versterken.

Acceptatie

Ik werk ook als tandartsassistente en daar sprayen mijn collega’s met mijn auraspray van engelwortel tegen de stress. Gelukkig word ik door mijn omgeving geaccepteerd, maar dat geldt lang niet voor alle heksen. Zij houden het geheim voor de buitenwereld. Dat is kwalijk. Het moet eens klaar zijn met dat foute beeld van slechte vrouwen en satanisme. Dat we anderen kunnen helpen met onze kennis… dat is de magie.”

Dit stukje staat in het nieuwe VROUW Magazine (iedere zaterdag bij De Telegraaf).

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.